5 korakov do sijoče kože tudi v hladnejših mesecih

14. 12. 2022 // Wellness / Telo

Če se vam pozimi velikokrat zgodi, da se ob pogledu v ogledalu vprašate, če ste zjutraj na obraz sploh nanesle vlažilni serum ali kremo, obstaja velika možnost, da je vaša koža izsušena in potrebuje dodatno nego.

Izsušena koža ima velikokrat starikav izgled, je suha, razpokana, celo luskasta. Nikar se je ne 'lotite' s (pre)dragimi tretmaji in negovalnimi pripomočki, grobimi pilingi in maskami. No, nič nimamo proti čudovitim produktom in negi, vendarle pa lahko z vodičem v nadaljevanju v nekaj korakih dosežemo prav tako občudovanja vredne rezultate. In to kar doma, v zasebnosti svoje kopalnice.

1. Čiščenje

Zjutraj in zvečer kožo dobro očistite z nežno peno za čiščenje obraza, ki naj ne vsebuje alkohola (ta kožo izsuši).

2. Zaščitni faktor

Zjutraj po čiščenju na obraz - tudi pozimi! - nanesite zaščitni faktor. V uredništvu imamo najraje kreme za obraz oziroma pudre, ki že vsebujejo zaščitni faktor, saj se tako izognemu nanosu še enega sloja kreme na obraz.

3. Hidracija

Za zadostno hidracijo kože poskrbite z dobro vlažilno kremo za obraz, ki naj ne vsebuje alkohola, in z dodatnim kozarcem popite vode na dan. Kožo izdatno navlažite takoj po umivanju obraza, saj boste tako preprečile dehidracijo kože. Če imate težave z nečistočami, uporabite kremo z retinolom, ki briše gube in odpravlja nepravilnosti.

4. Vitamin E

Vitamin E je močan antioksidant, ki pomaga pri boju s prostimi radikali in inflamacijo kože. Poleg tega pripomore k bolj enakomernemu tenu kože in uspešno briše napake, kot so brazgotine. Naslednjič, ko boste kupovale produkte za nego izsušene kože, vsekakor pomislite na vitamin E in izberite nego, ki ga vsebuje!

5. Zdrava prehrana

Iz prehrana izločite sladkor in mlečne izdelke ter vanjo vključite omega-3 maščobne kisline, ki se skrivajo v mastnih ribah, oreščkih, olivnem olju in avokadu.

V. J.

Foto: Unsplash / Alexandra Gorn

alexandra-gorn-smus_juza9i-unsplash.jpg