Self-love: kako si pokazati malo ljubezni?

9. 9. 2023 // Kolumne / Osebno

Vsak dan se trudimo, da bi ljubezen izkazovali svetu, okolju in ljudem okoli nas. Včasih pa v ljubezni do drugih pozabimo ljubiti sebe. A ljubiti sebe je najbolj pomembno in bi moralo biti naša prioriteta. Kot v vseh odnosih, so tudi v ljubezni do samih sebe malenkosti pomembne prav tako kot velike ljubezenske geste.

To je 6 nadvse preprostih načinov, kako pokazati ljubezen sami sebi!

Jejte zdravo in ravno prav

Živeti zdrav način življenja je eden od najboljših načinov izkazovanja ljubezni samim sebi. Jejte zdravo in ravno prav. Zdravemu jedilniku pa naj sledi tudi zdrav športni režim.

Privoščite si odmor

Vemo, da imate veliko vlog in odgovornosti. Toda to zagotovo ne pomeni, da si ne morete vzeti trenutka, da bi vdihnili, se sprostili in pomladili svoje telo. Ko ste utrujeni, prenehajte s tem, kar počnete, in počivajte. Ko je čas za spanje, nehajte skrbeti, zaprite oči in sanjajte!

Razvajajte se

Ko začutite, da ste svetu dali preveč, se odpravite v spa in si privoščite sprostitveno masažo. Če imate tesen proračun, se lahko še vedno razvajate doma. Privoščite si vikend zase in se potopite v toplo kopel. Izklopite mobilni telefon in skočite v posteljo z dobro knjigo. Pomislite na stvari, ki vam bodo pomagale, da se boste sprostili in prenovili za še en naporen teden.

Negujte svojega duha

Ne pozabite negovati svojega duha, še posebej v časih velike negotovosti in izzivov. Lahko se naučite meditirati. Naredite kaj, kar vam bo pomagalo, da boste ostali pomirjeni in prizemljeni. Pomembno je, da se v vrvežu sodobnega življenja ne izgubite.

Učite se

Nikoli ne smete ustaviti procesa učenja. Berite in spoznavajte nove stvari. Če vas kaj pritegne, poskusite preveriti, ali bo to vodilo v nov hobi ali novo strast. Še naprej izzivajte svoj um!

Negativne misli naj zamenja pozitivna naravnanost

Iz skrbi in negativnosti ponavadi ne pride nič dobrega. Morate se sprijazniti, da v tem življenju obstajajo stvari, ki vam niso in ne bodo všeč. Namesto da se osredotočate na te stvari, se poskušajte osredotočiti na pozitivne strani življenja. Prepoznajte vse dobre stvari v svojem življenju in bodite hvaležni zanje!

V. J.

Foto: Pexels

pexels-rachel-claire-4577191.jpg