5 nasvetov za pakiranje za krajša potovanja in izlete

12. 8. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Med poletnimi dnevi bo marsikoga od nas pot zanesla na krajše potovanje ali izlet. Nekaterim željo po potovanjih ubijejo predpriprave, češ da morajo za tridnevni izlet s seboj vzeti ravno toliko reči kot za dvotedenske počitnice. Kljub vsemu si lahko pakiranje za tovrstne priložnosti precej olajšate s pametno predpripravo, četudi se uvrščate med tiste, ki svojega stila ne prepuščate naključju niti ob prostem času. Tukaj je nekaj nasvetov, kako se lotiti pakiranja za vaš prihajajoči kratki izlet ...

Pakiranje naj narekuje vreme

Pred pakiranjem se pozanimajte o vremenu na lokaciji, ki jo imate namen obiskati. Glede na ta podatek naj se nato prilagaja tudi pakiranje vseh oblačil in kozmetike, ki jo mate namen vzeti s seboj.

Izberite lahko in manjšo potovalko

Ko boste izbirali potovalko, vzemite lahko in manjšo različico le-te. Ta naj ima veliko predalov, da si boste lahko v njej res vse pametno spakirali in z veliko reda. Predvsem pa vas bo majhnost potovalke omejila in s seboj ne boste brezglavo nosili tistega, česar skoraj zagotovo ne boste potrebovali in bi se tam znašlo le “za vsak slučaj”.

Pakiranje pričnite z osnovnimi rečmi

... brez katerih na potovanju res ne gre. Sem uvrščamo osebne dokumente, denarnico, morebitne prigrizke, telefon in polnilec ter druge reči, ki bi vam utegnile olajšati potovanje, ga naredile bolj zabavnega ali ga naredile bolj udobnega.

Premišljen izbor oblačil

Oblačila zavzamejo največ prostora in prav ta je potrebno pakirati premišljeno. Osredotičite se na dve ali tri kombinacije z vašim najljubšim jeansom, jih začinite z nakitom, ki zavzame res malo prostora in naredi piko na i vsakemu stilu, preko oblačil pa nosite jakno ali plašč z veliko dodatnih žepov, v katere lahko pospravite mobilnik, denar, razne vstopnice in robčke.

Izbirajte potovalna pakiranja kozmetičnih izdelkov

Nepogrešljiv element vsake potovalke je tudi kozmetična torbica, v kateri mesto zagotovo najdejo zobna ščetka in pasta, šampon in balzam, nekaj osnovnih ličil in izdelki za nego kože. Svetujemo vam, da s seboj vzamete potovalne velikosti kozmetičnih izdelkov. Izberite šampon 2v1, ki ga lahko uporabite tudi kot gel za tuširanje, pri negovalnih izdelkih za kožo obraza pa vam svetujemo negovalne potovalne sete, ki običajno vsebuje vse, kar potrebujete za kratek skok v tujino.

V. J.

Foto: IDUN Minerals, Shutterstock

shutterstock_1029175762.jpgidun_minerals_skincare_s_minka.jpgidun_minerals_skincare_travel_set.jpg