Življenje brez stresa? Pričnite ignorirati teh 7 stresnih stvari!

10. 4. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Če želite živeti srečno in smiselno življenje, a se vam zdi, da ste namesto tega venomer pod stresom, je morda čas, da pričnete nekatere stresne stvari enostavno ignorirati. Naslednjič, ko vas v šoli, službi, doma ali med opravljanjem vsakodnevnih obveznosti, kot so nakupovanje, odhod na pošto, banko in podobno, preplavijo stresni občutki, ocenite, kako pomembna situacija v resnici je. Včasih enostavno ne moremo imeti popolnega nadzora nad vsako malenkostjo in s tem ne bi smelo biti nič narobe!

Ideja popolnosti.

Opustite idejo, da obstajata popolna ženska in popolno življenje. Med tem, ko si postavljate (pre)visoke standarde, ki jih je včasih enostavno nemogoče doseči, sabotirate same sebe in svojo srečo. Strah pred neuspehom, delanjem napak, ne izpolnjevanjem pričakovanj drugih ljudi in kritiko nas drži zunaj prizorišča, kjer se odvija zdravo življenje.

Toksični prijatelji.

Čas je, da iz svojega življenja izključite vse tiste tako imenovane prijatelje, ki vas pokličejo samo, ko od vas nekaj potrebujejo in vas še preradi diskreditirajo, ko zberete pogum za sledenje svoji intuiciji. Pravi prijatelji bi morali biti vedno tam za vas, ne glede na to, kako zasedeni so. Ne dovolite, da vam strupeni ljudje preprečijo doseganje svojih ciljev! Sledite svojim sanjam in začnite ignorirati stvari ali ljudi, ki si ne zaslužijo vaše pozornosti.

Nenehna negativnost.

Če se nagibate le k negativnim vidikom življenja, vam moramo povedati, da dejansko lahko nadzirate to nefunkcionalno navado. Naučite se pozitivno gledati na stvari, ki vam pridejo na pot v življenju. Naslednjič, ko vas preplavi negativnost, se zavestno odločite, da boste v dotičnem trenutku ali stvari našli nekaj dobrega. Poskusite se nasmehniti naslednjič, ko vas negativneži skušajo spraviti v slabo voljo. Le zakaj bi se drugi počutili vsemogočno na račun vaše dobre volje?

Nasveti, za katere ne prosite.

Ogromno je ljudi, ki mislijo, da vedo, kaj je najboljše za vas, vendar se v večini primerov dejansko motijo. Edino vi sami veste, kaj vas bo resnično osrečilo. Ne dovolite, da se drugi odločajo za vas, in ne dovolite, da vas drugi izkoriščajo. Bodite pozorni na svoje prave prijatelje in sledite svoji intuiciji! Najbolj svobodno se boste počutili, ko se ne boste obremenjevali s tem, kaj drugi mislijo o vas!

Ideja, da je vse enostavno doseči.

Življenje ni enostavno in stvari nam večinoma niso položene v roke. Ljudje, ki so uspešni v tem, kar počnejo in jim je uspelo izpolniti vse svoje sanje, so tisti, ki so resnično trdo delali in se 100% posvetili doseganju vseh svojih ciljev. Ne bojte se neuspeha, ker je neuspeh v resnici največji učitelj, ki ga boste kadar koli imeli.

Materialistično razmišljanje.

Če se želite naučiti, kaj je resnična sreča, poskušajte ignorirati svoje nehvaležno, materialistično razmišljanje. Cenite, kar že imate in ne hlepite po tistem, česar nimate. Pravzaparav ne potrebujemo vsega, kar si želimo. Obstajajo tudi stvari, ki so v življenju pomembnejše od materialnega bogastva. Naučite se uživati ​​v malenkostih in bodite hvaležni za to, kar že imate!

Odpor do sprememb.

Spremembe so neizogibne in temu enostavno ne moremo ubežati. Bolje se je prilagoditi in iz vsake situacije narediti najboljše. Opustite notranji odpor do sprememb, tudi če so vam znane stvari bolj udobne. Naučite se ceniti nepričakovano in uživati ​​v presenečenjih, ki jih ponuja življenje. Včasih je konec nečesa dobrega lahko začetek nečesa čudovitega, zato poskusite prezreti vse tiste skrbi, ki jih povzroča življenjska negotovost.

V. J.

Foto: Unsplash / Becca Tapert

becca-tapert--a_sx8grrwg-unsplash.jpg