Nega kože pri 30-ih: 5 navad, ki jih morate osvojiti

8. 11. 2020 // Wellness / Telo

Če ste bile v 20-ih neodogovorne tako v življenju kot pri negi kože, se boste morale pri 30-ih sprijazniti, da je prišel čas, ko morate za kožo dodatno poskrbeti - če seveda hočete, da ta ostane karseda dolgo zdrava, mladostna in sijoča. V nadaljevanju smo pripravili vodič po negi kože po 30. letu starosti, s pomočjo katerega še nekaj časa nihče ne bo uganil vaših pravih let!

1. Uporabljajte make up kot zaščito

Veliko žensk po 30. letu starosti preneha z uporabo podlage, saj želi, da njihova koža diha. Čeprav vsekakor podpiramo odločitev, da v 30. letih prenehate s prekomerno uporabo pudra, je naše mnenje, da tanek sloj podlage - še posebej, če vsebuje zaščitni faktor in je primerna za vaš tip kože - služi kot zaščitna plast pred zunanjimi dejavniki. Sonce pa je vendarle največji sovražnik mladostnega videza kože!

2. Ne pozabite na nego vratu

Po 30. letu se vaš obraz začne pri bradavicah in konča pri lasišču! Čeprav se to sliši nenavadno, pri vsakodnevni negi obraza ne pozabite navlažiti in zaščititi tudi dekolteja in vratu!

3. Krema za nego oči naj postane del rutine

Koža okrog oči nima lojnic zato potrebuje posebno bogato nego. P. s. ste vedele, da kremo za nego oči nanašamo po kosti, ki obkroža oči in ne po notranjem delu? V kolikor krema zaide med trepalnice, lahko draži oči in jih naredi še bolj zabuhle!

4. Pričnite z uporabo retinola

Po 30. letu starosti se dnevna in nočna nega pričneta razlikovati. Pri dnevni negi svetujemo uporabo primerne vlažilne kreme, ponoči pa to zamenjajte za retinol, ki se uspešno bori proti gubam, in hranilno kremo za obraz.

5. Čistilne robčke naj zamenja čistilni gel

Če ste v 20-ih letih pogosto pozabile na čiščenje obraza oziroma ste za to poskrbele s čistilnimi robčki, je zdaj prišel čas, da umivanje obraza postane številka ena dnevne nege. Pri tem pozabite na agresivna čistila proti aknam, ampak izberite nežno čistilo, ki uspešno odstrani vsa ličila.

V. J.

Foto: Unsplash / Daria Litvinova

daria-litvinova-ume87yyt2ju-unsplash.jpg