Kako vzpostaviti ravnovesje med delom in domom?

21. 5. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Kolikokrat ste že lovili kakšno prosto oziroma dodatno uro v dnevu in si želeli boljšega ravnotežja med delom in domačim življenjem? Moderno življenje je pač takšno, da pritiska na nas - želimo si popolnosti tako na delovnem mestu kot v zasebnem življenju. Poleg tega si želimo biti venomer urejene in tudi zdrave. Če se vam zdi, da vam čas polzi med prsti, preverite, kako izboljšati ravnovesje med delom in domom ...

Zapisujte svoje naloge.

V notesnik zapišite vse tedenske naloge. Tako boste dobile pregled nad vsem, kar morate opraviti, všeč pa vam bo tudi občutek zadoščanja, ki ga boste začutile, ko boste opravek črtale s seznama.

Naloge ocenite.

Kaj je resnično pomembno? Razporedite opravke po pomembnosti. Ko boste prenehale zapravljati čas za nepomembne stvari, boste imele kar naenkrat več časa za pomembnejše!

Zdravje na prvem mestu.

Kje na vašem seznamu je zdravje? Ali imate čas za obisk zdravnika? Kaj pa za terapevta ali maserja? Za zajtrk ali zdravo kosilo/večerjo? Obisk tečaja joge? Fit ljudje se z življenjskimi izzivi spopadajo laže kot njihovi manj aktivni prijatelji. Vsak dan si vzemite vsaj 20 minut za svoje zdravje - pa naj bo to jutranja joga ali popoldanski obisk terapevta.

Spremenite rutino na bolje.

Greste vsak dan spat veliko prepozno? Preskakujete obroke? Kadite in pijete prevelike količine alkoholnih pijač? Spremenite svojo nezdravo rutino na bolje in kar naenkrat boste bolj zadovoljni tako pri delu kot doma.

Ko ste doma, pozabite na delo.

Doma ne preverjajte službenih mailov in ne odpisujte nanje. Ne odgovarjajte na klice in ne popravljajte dokumentov/pišite opomb. Čas doma izkoristite za kuhanje zdravih obrokov, šport in druženje s svojimi bližnjimi.

V. J.

Foto: Instagram / @BERGDORFS

1.jpg