Slasten brezglutenski bananin kruh z mandlji
Prišel je september in z njim želja po 'comfort' hrani, med katero spada tudi slasten bananin kruh. Sladici, ki si jo najraje privoščimo z dobro kavo ali čajem, smo tokrat dodali mandlje in namesto navadne izbrali brezglutensko moko. Takšen bananin kruh je še bolj slasten in še bolj zdrav. Pa poglejmo, kako ga pripravimo ...
Za bananin kruh, ki bo v trenutku izginil z mize, potrebujemo:
100 g koščkov iz temne čokolade
100 g namočenih mandljev
250 g brezglutenske moke
2 žlički pecilnega praška
2 žlički sode bikarbone
3 žličke agavinega sirupa ali medu
250 ml rastlinskega meka (riževo, mandljevo, kokosovo, ...)
100 ml stopljenega kokosovega masla
4 velike zrele banane
Navodila:
Mandlje nasekljamo na drobne koščke in jim dodamo polovico čokoladnih koščkov, moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in dobro premešamo (najbolje kar v električnem mešalniku). V mešanico vlijemo mleko, maslo in agavin sirup. Ponovno zmešamo in na koncu dodamo še banane. Gladko zmes vlijemo v namaščen pekač in posujemo s preostalimi čokoladnimi koščki. Pečemo približno 40 minut pri 180 stopinjah.
V. J.
Foto: Beaming Baker