Top recept ob svetovnem dnevu Nutelle: Neverjetno kremasta Nutellina pita
Ob svetovnem dnevu Nutelle si privoščite vsaj eno žlico tega čudovitega lešnikovega namaza, ali pa še bolje - specite slastno Nutellino pito s hrustljavo skorjico iz lešnikov in neverjetnim kremastim nadevom!
To je edini recept za Nutellino pito, ki ga boste kadarkoli potrebovali ...
Sestavine za neverjetno kremasto Nutellino pito
Skorjica:
150g lešnikov
140g bele moke
25g sladkorja
1/ 4 žličke soli
85g nasekljanega masla
veliko jajce
1/2 žličke ekstrakta vanilije
Polnilo:
18 g gostila
480 ml smetane
230g Nutelle
1/2 žličke ekstrakta vanilije
1/8 žličke soli
Postopek
Vse suhe sestavine za skorjico zmešajte v električnem mešalcu. Ko so lešniki popolnoma zmleti, sestavinam dodajte maslo, spet premešajte, potem dodajte jajce in vanilijev ekstrakt. Mešajte še 10 minut, da dobito lepo gladko maso. Postavite jo na hladno - najbolje v zmrzovalnik. Ohlajeno maso razvaljajte in obteženo pecite v pečici, dokler ne postane zlato rjava.
Gostilo (koruzni škrob) zmešajte z 1/4 skodelice smetane do gladkega. Ostale sestavine segrejte in pričnite z mešanjem. Počasi dodajte mešanico z gostilom in mešajte, mešajte, mešajte! Ne ustavite se, saj bo le tako polnilo resnično kremasto in brez grudic. Ko masa zavre, mešajte še dve minuti. Odstavite in s polnilom napolnite lešnikovo testo. Pito položite na hladno in - kar je najtežje - počakajte, da se ohladi.
V. J.
Foto: Pretty Simple Sweet