Malenkosti, zaradi katerih bomo bolj samozavestne

7. 9. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Običajno smo sami svoji največji kritiki. Vsak dan - od jutra do večera - (pre)ostro presojamo sebe, svoje sposobnosti, izgled in vse vmes. Za to obstajajo številni razlogi (vzgoja, odnosi, vpliv medijev itd.), negativna samopodoba pa močno vpliva na vsak vidik našega življenja.

To, kako vidimo sami sebe, vpliva na zdravo in aktivno družabno življenje kot tudi uspeh na delovnem mestu. Dobra samopodoba je bistvenega pomena za premagovanje življenjskih izzivov in uspeh na vseh področjih. Samozavestni ljudje se zavedajo svojih prednosti in slabosti ter so sigurni sami vase. Samozavest ni samo privlačna, ampak je temelj za obvladovanje vseh življenjskih področij. Ne glede na vse pa vsi nismo vedno najbolj samozavestni. Da bi izboljšali svojo samopodobo in svoje življenje nasploh, so tukaj preprosti nasveti, kako prenehati dvomiti vase in povečati svojo samozavest!

Dnevne potrditve

Negativni glas in njegov nagovor nekje v zadnjem delu glave, ki ga slišite vsak dan, je treba prilagoditi. Zjutraj, ko se pogledate v ogledalo, ga utišajte in s seznama afirmacij na glas preberite nekaj pozitivnih trditev o sebi. Ponavljajte jih vsak dan, da povečate samozavest!

Obstaja veliko potrditev, ki jih lahko izjavite vsak dan. "Vredna sem, lepa sem, to zmorem, dobro izgledam, sem dober človek, prestala bom to, ..." Večkrat ko boste izgovorile in slišale te pozitivne besede, bolj šibek bo postal tisti majhen negativni glas!

Oblecite se tako, da boste videti dobro

Čeprav vaše samozaupanje prihaja od znotraj, lahko vaš zunanji videz vpliva na to, kako se počutite. Če nosite stvari, ki vam ne ustrezajo, se najbrž počutite neprijetno in nesamozavestno. Torej, vsak dan se potrudite, da se v izbranih oblačilih počutite dobro.

Vse naj se začne pri udobnem perilu in konča pri modnih dodatkih, s katerimi boste še lažje izrazile svoj osebni slog. Naj bodo oblačila, ki jih nosite, reprezentacija vaše osebnosti, z njimi poudarite svoje najboljše lastnosti, skrijte pomankljivosti, predvsem pa dodajte nasmeh na obraz.

Naučite se nekaj novega

Več kot veste in znate, bolj samozavestne boste. Znanje lahko naredi čudeže za izboljšanje samopodobe in vpliva na uspeh v življenju. Na primer, znanje tujega jezika lahko močno pripomore pri iskanju vaše sanjske službe.

Za učenje novih stvari ni vedno potreben denar - v knjižnici si izposodite učbenike, vpišite se na spletni tečaj, za učenje uporabite eno izmed dostopnih mobilnih aplikacij, ...

Skrb zase

Vsakodnevno negovanje vašega duševnega, čustvenega in fizičnega zdravja je nujno potrebno za dobro počutje v lastni koži. Ustvarite rutino, ki vključuje self-care dejavnosti. Ne glede na to, ali je to zdrav smoothie, branje knjige, pisanje dnevnika, jutranji tek ali večerna kopel, vsak dan naredite nekaj, zaradi česar se boste imele še raje.

V. J.

Foto: Unsplash/Anthony Tran

anthony-tran-8i2fhtstfxk-unsplash.jpg