Kako pregnati strah in zaživeti svoje najboljše življenje?

13. 10. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Ne ignorirajte dejstva, da zaradi strahu še vedno niste dosegle tistega, kar ste si od nekdaj želele. Pa naj bo to kariera, otrok, potovanje, partner, itd. Opremite se z znanjem, kako premagati strah na vseh področjih vašega življenja in zaživeti svoje najbolj srečno in uspešno življenje. Ker si to enostavno zaslužite!

Spoznajte se z njimi

Pred spoznavanjem načinov za premagovanje strahu se s svojimi strahovi spoznajte in jih preučite. Pomislite na to, kakšni so vaši cilji in nato na to kar vas ovira pri doseganju le teh. Če nimate določenih spretnosti, pomislite, zakaj je temu tako. Kaj vas je zaustavilo pri učenju? Morda boste ugotovili, da vam za dosego ciljev manjka samozavesti, kar je velikokrat povezano s strahom.

Bodite potrpežljivi

Čudežnih zdravil za strah ni, zato bodite do sebe nežni, empatični, potrpežljivi. Zavedajte se, da se vsi spoprijemamo z enakimi strahovi, le da nekateri malce bolj verjamejo vase.

Sprejmite svoje strahove

Čeprav so vaši strahovi podvrženi zunanjim vplivom, zanje ne morete kriviti nikogar drugega kot le sebe. Samo sami jih lahko tudi zares premagate. Ne zapravljajte energije za pritoževanje nad drugimi. Ste edina oseba, ki je kriva, da nima tega, kar si želi!

Zdrav duh v zdravem telesu

Morda se sliši dolgočasno, vendar sta zdravo telo in zdravo psihično zdravje prvotnega pomena pri spoprijemanja s strahovi. Če smo zdravi, časa ne zapravljamo za reševanje zdravstvenih težav, kot so stres, depresija, glavoboli in splošno slabo počutje, zaradi katerega izgubimo fokus, se težko koncentriramo in demotiviramo.

Imejte načrt

Načrt, s katerim se lažje osredotočimo na svoje cilje, je neprecenljivo orodje za spoprijemanje s strahovi. Zapišite si dosegljive cilje in nato sestavite načrt, kako jih uresničiti. Zapomnite si, da manjši koraki pripeljejo do večjih ciljev in ne vzbujajo tako velikega strahu, kot sami cilji.

Delite svoje strahove

Pogovor z drugimi ljudmi o svojih strahovih je še en dober način za na njihovo reševanje. Ob tem pazite, da se pogovarjate o ciljih, ki bi jih radi dosegli in ​​ne le o samih strahovih. S tem boste dobili podporo družine in prijateljev, ki vam bodo pomagali uresničiti načrt, ki ste si ga zastavili.

Nikar se ne ustavite

Odlično je obkljukati manjši cilj, evforično pa je doseči končni načrt. Na pot lahko sicer pridejo novi strahovi, ki nadomestili tiste, ki smo jih premagali, a to nas ne sme zaustaviti. Pomislite na to, kaj vse ste že dosegli in pojdite dalje po svoji poti uspeha in sreče!

V. J.

Foto: Instagram

heartzeena.jpg