Kako postati bolj očarljiva oseba?

25. 8. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Bi radi, da bi vas ljudje, ki vas na novo spoznajo, opisovali z besedami, kot so zanimiva, očarljiva, prijazna, dobra? Zanimiva lahko pomeni, da ste zagotovo naredili vtis. Ali je ta ugoden ali neugoden, pa je odvisno od tega, kako "zanimiva" hočete biti. Očarljivost po drugi strani ni dvoumna. To je čudovit opis nekoga, ki pusti trajno pozitiven vtis. Če želite biti še bolj očarljivi, upoštevajte naslednje nasvete.

Bodi to, kar si

Ljudje bodo hitro spoznali, če igrate osebnost, ki ni vaša prava, laž pa bo prispevala k vtisu, nasprotnemu od očarljivosti.

Bodi urejena

Kar najbolje izkoristite to, kar imate. Če se boste v svojem telesu in oblačilih počutile dobro, bo ta brezskrben čar opazen tudi za okolico.

Bodi poštena

Ni hujšega kot biti ujet na laži. Nikar naokoli ne trosite lažnih zgodbic - slej kot prej se bo to razvedelo, ljudje pa vam nikoli več ne bodo zaupali.

Bodi prijazna

Bistveno je, da ste poleg poštenosti tudi vljudni do tistega, s katerim se družite. Očarljivost se doseže s pristno prijaznostjo, zato ravnajte z drugimi tako, kot bi želeli, da bi oni ravnali z vami.

Imej občutek za humor

Vsake toliko pokažite svoj smisel za humor. To ne pomeni nujno, da brez prestanka zbijate šale, ampak bolj odprtost do smešne strani situacij in sposobnost, da se ne jemljete preveč resno.

Bodi pozitivna

Nikar ne bremenite ljudi, s katerimi komunicirate. Četudi ste bolj pesimistične narave, poskusite v družbi gledati na stvari s pozitivnejše plati. To vam lahko da pomlad v korak, kar bo pripeljalo do veliko več šarma, kot če bi bili vedno glas pogube!

Bodi radovedna

Nič ni hujšega kot se pogovarjati z nekom, ki pogovor izrabi le kot priložnost za monolog o svoji najljubši temi - sebi. Ko se pogovarjate z nekom, resnično poslušajte, kaj ima oseba povedati, nato pa odgovorite z zanimivimi in premišljenimi vprašanji. To je neverjetno očarljivo.

V. J.

Foto: Instagram

kayleigh_june.jpeg@kayleigh_june