Osvežite svojo polt z enostavno obrazno parno kopeljo

20. 11. 2021 // Wellness / Telo

Novembrski vikendi so kot nalašč za razvajanje telesa. Jeseni se lahko po divjem poletju končno umirimo in vikende izkoristimo za sproščujoče sprehode po čudovito obarvanih parkih in gozdovih, po teh pa poskrbimo za kožo celega telesa. Še posebej se lahko v tem čarobnem času posvetimo obrazu, saj je koža le-tega v prehodnih obdobjih še posebej občutljiva. Zakaj si ne bi danes privoščile obrazne parne kopeli in z nežno toplino osvežile videz svoje polti?

Parne kopeli za obraz so pravi mali čudeži, saj z njimi pusto in utrujeno kožo dobesedno prenovimo. Vlažna toplota nežno očisti pore, navlaži kožo, sprosti utrujene obrazne mišice in poživi limfni ter krvni obtok. Parne kopeli so primerne za vse tipe kože, izogibati se jih moramo le, če imamo s kožo večje težave (akne, rosacea, popokane kapilare…).

Za obrazno parno kopel potrebujemo:

300 ml destilirane vode

1 čajno žličko posušenih ognjičevih cvetov

1 čajno žličko posušenih kamiličnih cvetov

5 kapljic eteričnega olja poprove mete

Priprava:

Najprej temeljito očistimo kožo obraza. Nato zavremo destilirano vodo in vanjo stresemo ognjičeve in kamiličine cvetove. Posodo pokrijemo za približno 5 minut in nato parni kopeli dodamo še eterično olje. Posodo postavimo na mizo, odstranimo pokrov in glavo nagnemo nad posodo. Glavo si pokrijemo z brisačo in 10 minut globoko dihamo. Po desetih minutah končamo in si obraz umijemo najprej z mlačno in nato še hladno vodo. Obraz obrišemo in navlažimo z vlažilno kremo za obraz.

V. J.

Foto: Byrdie

1.jpg