6 najpogostejših napak pri nakupovanju oblačil

20. 3. 2015 // Trendi / Tips & tricks

Nakupovalna mrzlica je sicer res več kot odlilčna anti-stres terapija, saj nič ne more premagati znižanega dizajnerskega kosa, ki ste si ga že dolgo želeli. Žal pa ima vsaka medalja dve plati – lahko se namreč zgodi, da svoj nakup obžalujete že v trenutku, ko vam blagajničarka vrača drobiž in pomoli račun. V izogib temu preberite spodnje nasvete in najpogostejših napak ne ponavljajte več.

Nakupovanje s prijateljicami

Nakupovanje s Nakupovanje s prijateljicami je lahko dvorezni meč. Že res, da vam skoraj vedno dajo pošteno mnenje o tem, ali vam stvar pristaja ali ne. Toda hkrati vas lahko zavedejo in počutili se boste, da morate zadevo zares kupiti. Svetujemo vam, da dobrohotne nasvete z veseljem sprejmete, a se hkrati zavedate, da jih ni treba vedno upoštevati.

Nakup premajhnih oblačil

Vsak od nas je v upanju, da se bo nekega dne lahko stlačil v določeni kos oblačila, že kupil kaj številko ali dve premajhnega. V večini primerov tista stvar žal nenošena leži na dnu predala ali omare. Če imate namen shujšati, si kljub vsemu kupite kos, ki vam pristoji v danem trenutku, ali pa nakup odložite.

Divje zapravljanje na plačilni dan

Dan, ko dobimo plačo, je nekaj posebnega. Ravno takrat bi kupili vse možno. Toda treba bo plačati tudi račune, mar ne? Če si želite res nekaj dragega, vsak plačilni dan prihranite določeno vsoto, dokler seštevek ne bo zadostoval.

Vsiljive prodajalke

Večina prodajalk nam je zares v pomoč, se pa kdaj pa kdaj zgodi tudi, da naletite na preveč navdušeno prodajalko, ki vam bo nekritično hotela prodati prav vse. Če se dobro poznate, boste kaj hitro ugotovili, kje in kdaj se ne smete vdati.

Razprodajna norija

Čari razprodaje še tako umirjenega potrošnika lahko kaj hitro spremenijo v maničnega zapravljivca. Najpogostejša napaka je nakup določenega kosa le zato, ker je pač na razprodaji. Tako domov prinesete stvari, ki jih sploh ne potrebujete. Pred razprodajami zato že doma naredite načrt, kaj zares potrebujete in česa si zares že dolgo želite. In ne pozabite – tudi, če na razprodajah ne kupite ničesar, ker vam nič ni zares všeč, ni z vami prav nič narobe!

Prehitra odstranitev etiket in nalepk

Čeprav vas najverjetneje mika, da bi etikete odstranili še v istem trenutku, kot ste jih kupili, jih raje še nekaj časa obdržite. Včasih v trgovini česa ne opazimo, ko pa pridemo domov, morda vidimo, da je s kosom oblačila nekaj narobe.

P.C.

Foto: Allwomenstalk

1.jpgblonde-girl-at-shopping-1920x1080.jpgo-shopping-bags-facebook.jpg