Znan je datum spomladanske edicije Ljubljanskega tedna mode!

6. 3. 2018 // Scena / Napovednik

Po tem, ko smo si novembrsko edicijo LJFW ogledali pod površjem ljubljanskih ulic, se bomo z aprilskimi modnimi poslasticami sladkali med 4. in 6. aprilom v filmskem studiu Viba film.

Tudi tokrat se bodo na modni pisti predstavili novi in že uveljavljeni, domači in tuji modni oblikovalci, ki že pridno delajo in pripravljajo kolekcije, prav tako pa se je veliko dogajalo tudi po končani novembrski ediciji. Sodelovanje z regijo je namreč že obrodilo sadove in rezultat je uspešen projekt Fashion Scout za države jugovzhodne Evrope 2017. Prva zmagovalka natečaja Nevena Ivanović - Neo Design​ - je svojo kolekcijo predstavila na tednu mode v Londonu in s tem opozorila na (še) neizkoriščen oblikovalski potencial regije. Natečaj se tako odvija tudi letos in glavna nagrada, predstavitev kolekcije na tednu mode v Londonu, ostaja. Trije izbrani iz vsake države bodo svoje kolekcije predstavili na finalnem izboru, ki bo potekal na tednu mode v Beogradu, aprila 2018, pred mednarodno strokovno žirijo.

LJFW podpira tudi mlade oblikovalce, ki so šele na začetku svoje poklicne poti, zato bodo svoje kreacije na modni pisti že tradicionalno predstavili študetje Naravoslovnotehniške fakultete, smeri Oblikovanje tekstilij in oblačil. Na zadnjem Tednu mode je strokovno žirijo, ki je ocenjevala kreacije oblikovalskega podmladka Fakultete za dizajn, prepričala Ivana Geljić. Za nagrado bo svojo novo kolekcijo predstavila na samostojni modni reviji.

Kot je že običajno, bo živahno tudi dogajanje izven prizorišča, saj ekipa FWLJ pripravlja zanimive spremljevalne dogodke, o katerih vas obvestimo kmalu ...

V. J.

Foto: Mimi Antolovič

ljfw_april.jpg