Naučite se ljubiti oblačila, ki so že v vaši omari

25. 4. 2020 // Trendi / Tips & tricks

Leta 1930 je po podatkih urada za statistiko dela povprečna Američanka imela v lasti devet kosov oblačil. Danes je ta številka več kot trikrat večja. Kljub temu se ženske velikokrat ujamemo ob misli: "Nimam kaj za obleči." Čeprav se trudimo biti bolj ekološko osveščene, sestavljamo kapsulne garderobe in se izogibamo nakupovanju trendov, se še prepogosto ulovimo ob sanjarjenju o novih oblačilih, v katerih bi se res dobro počutile. Kaj pa, če bi se raje ponovno zaljubile v oblačila, ki jih že imamo v svoji grderobi?

Tu je nekaj načinov, kako ponovno vzljubiti oblačila, ki jih že imamo!

Spoznajte se z oblačilom.

Oblačilo lokalnega modnega oblikovalca nam bo bolj pri srcu kot pa neunikaten kos hitre znamke. Pri nakupu lahko spoznamo proces izdelave, idejo za nastankom, ...

Spomnite se na trenutke, ko ste nosile določen kos oblačila.

Pomembne življenjske trenutke zaznamujejo tudi oblačila, v katerih ste jih doživele. Se še spomnite tistega poletnega večera v beli obleki, ki visi nekje zadaj v omari?

Preoblikujte oblačila, ki se vam ne prilegajo.

Oblačil, ki se vam ne prilegajo, ne zavrzite. Morda bi jih želel nekdo drug, lahko pa jih tudi odnesete šivilji, ki jih bo prilagodila vaši postavi.

Kemično čiščenje in profesionalno likanje.

Včasih so srajce in hlače videti ceneno, ker niso dobro zlikane. Še huje, če so na njih madeži, ki jih ne uspemo odstraniti. Če vam to resnično ne gre od rok, stvar prepustite v roke profesionalcem.

V naši kulturi smo nekako izgubili vpogled v resnično vrednost, ki jo imajo naša oblačila. Če bomo pogledale na svoje omare in na to, kar se skriva v njih, z novimi očmi, bomo le težko spregledale ljubezen, ki se skriva v njih.

V. J.

Foto: Nathanael T. Presley, Darling Magazine

1.jpg