Top brunch recept: Jutranji jajčni mafini

1. 8. 2019 // Lifestyle / Kulinarika

Ali se tudi ve neizmerno veselite počasnega sobotnega jutra, ko si boste končno lahko privoščile doooolg zajtrk in celo nekaj osvežujočega eksperimentiranja za štedilnikom?

Jajčni mafini z gobicami in špinačo so odlična izbira za zajtrk, brunch ali pa kar tako! Male prikupne "quiche" pitice brez skorjice, ki jih bodo veseli tudi tisti, ki ne jedo glutena, so polne beljakovin, vlaknin, vitaminov in mineralov, ter kot toplo sonce zasijejo sredi bogato obložene mize za sobotni brunch.

Za pripravo jajčnih mafinov z gobicami in špinačo potrebujemo:

1 žlico olivnega olja

sol

6 svežih šampinjonov (nasekljanih)

6 jajc

1/4 skodelice mleka

2 skodelici naribanega sira

250 g sveže špinače (skuhane)

svežo baziliko, nasekljan paradižnik in čebulo za dekoracijo.

Navodila za pripravo:

V ponvi segrejemo olje, dodamo gobe, začinimo s soljo in počakamo, da gobice spustijo vodo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj in namastimo pekač za mafine (najboljša izbira je silikonski, pri katerem se lahko temu koraku izognemo). V veliki skledi razžvrkljamo jajca, dodamo mleko, ščepec soli in sir. Premešamo in zmesi dodamo tudi popečene gobice in kuhano špinačo. Jajčno zmes vlijemo v pekač in pri tem zapolnimo le 3/4 odprtinic za mafine. Položimo v pečico in pečemo približno 25 minut. Pečene mafine ohladimo in jih šele nato odstranimo iz pekača. Mafine okrasimo s svežo baziliko, nasekljanim paradižnikom in čebulo (te sestavine lahko po želji vključimo tudi v zmes za mafine). Postrežemo in uživamo!

V. J.

Foto: Eggs.ca, Show Me the Yummy

2.jpg1.jpg