Poletna osvežitev: lučke z okusom lubenice in kivija

10. 7. 2019 // Lifestyle / Kulinarika

Zakaj bi kupovali nezdrave sladoledne lučke, polne umetnih barvil in nepotrebnega sladkorja, ko pa lahko doma pripravite veliko bolj okusne, zdrave pa še simpatične na pogled?

Če želite svoje najdražje presenetiti z okusno in osvežilno sladico, jim pripravite lučke iz lubenice in kivija!

Za 10 lučk z okusom lubenice in kivija potrebujemo:

550 g na koščke narezane lubenice

5 žlic sladkorja ali stevia sladilo

1 žlico limoninega soka

1 žlico naribane temne čokolade (po želji)

120 ml kokosovega mleka

6 kivijev.

Priprava:

V električnem mešalniku zmeljemo na kocke narezano lubenico skupaj z 2 žlicama sladkorja in limoninim sokom. Sadno kašo prelijemo v modelčke, ki jih napolnemo približno do 2/3. Po kaši potrosimo koščke čokolade in jih z nožem potisnemo v zmes. V sredino zmesi potisnemo palčke, modelčke zapremo in jih za 3 ure in pol shranimo v zamrzovalnik.

Zadnjih 30 minut zamrzovanja pripravimo drugi sloj. V kozico vlijemo kokosovo mleko in mu dodamo 1 žlico sladkorja. Segrevamo na zmerni temperaturi toliko časa, da se ves sladkor raztopi, potem pa kozico odstavimo in zmes hladimo 30 minut.

Modelčke vzamemo iz hladilnika in dvignemo pokrovčke. Na zamrznjeno sadno kašo vlijemo tanko plast ohlajenega sladkanega kokosovega mleka. Nezaprte modelčke za 45 minut shranimo v zamrzovalnik.

Kivije očistimo, olupimo in narežemo na koščke, ki jih skupaj z 2 žlicama sladkorja v blenderju gladko zmešamo. Sadno kašo precedimo čez drobno cedilo, da odstranimo semena. Precejeno zmes hladimo 30 minut, potem pa jo previdno vlijemo na zamrznjen sloj kokosovega mleka. Modelčke zapremo in lučke pred serviranjem shranimo v zamrzovalnik še za 2 do 3 ure.

P. s. Plastimo lahko tudi v obratnem vrstnem redu in po želji preskočimo plast s kokosovim mlekom. Zmanjšamo pa lahko tudi količino sladkorja.

Mmm, dober tek!

V. J.

Foto: Food with Feeling, EatingWell

1.jpg2.jpg