Torta iz 3 sestavin (brez moke)
Čokoladna torta iz treh sestavin, ki ne vsebuje moke? Ja, prosim!
Temelj čokoladne torte brez moke je dobra temna čokolada, torta pa se odlično odreže v kombinaciji s svežim jagodičjem. Nam se zdi najboljša z malinami. Mmmm!
Sestavine:
8 velikih jajc
450 g grobo sesekljane temne čokolade
16 žlic nesoljenega masla
po želji: sladkor v prahu za posip, jagode ali maline
Priprava:
Pečico segrejte na 160 stopinj. V parni kopeli stopite čokolado in ji dodajte maslo. Premešajte. V električnem mešalniku zmiksajte jajca. To naj traja vsaj 5 minut. Nato z veliko gumijasto lopatico tretjino jajc vmešajte v čokoladno mešanico. Z mešanico prelijte preostanek jajčne pene in nežno premešajte. Zmes vlijte v dodobra namaščen pekač za torte, ki ga pred tem obložite z aluminijasto folijo in položite v večji pekač, do polovice napolnjen z vodo. Pekača položimo v pečico in pečemo do 25 minut oziroma, dokler se kolač rahlo ne dvigne in zakrkne. Torto nato položimo na žičnato podlago in pustimo, da se ohladi. Torta je lahko v hladilniku do 4 dni. Po želji torto rahlo posujte s sladkorjem v prahu in jo okrasite z jagodami ali malinami. Za rezanje uporabite ostri nož s tankim rezilom. Nož potopite v vrč vroče vode in obrišete rezilo pred vsakim rezom.
V. J.
Foto: Gimme Some Oven