Lepotni profil: Martina Vrhovnik

5. 10. 2016 // Lepota / Trendi ličenja

Vedno nasmejana Martina Vrhovnik, ki jo poznamo kot bivši model in manekenko, plesalko v plesni skupini Mrhe d.o.o., izkušeno vizažistko, solastnico T Spot studia in učiteljico senzulnega plesa ob drogu T spot Sensual, nam je zaupala, kako skrbi za svoj svež in mladosten izgled.

1. Jutranja in večerna nega?

Zjutraj si obraz osvežim s tekočo ledeno mrzlo vodo. V kolikor vstanem zelo zgodaj in imam obraz zelo utrujen, si ga osvežim z mokro brisačko, ki jo pred tem pustim v zmrzovalniku vsaj 3 minute. Ledena brisačka osveži moj obraz in morebitna zabuhlost se poleže. Trenutno uporabljam kreme in serume za obraz Eucerin. Pred nanosom ličil na obraz nanesem po mojem mnenju najboljši 'primer' znamke Skeyndor. Zvečer si obraz očistim z olivnim oljem in nato nanesem kremo Eucerin.

2. Najljubši izdelki za nego?

Ker imam zelo problematično kožo, moja koža veliko izdelkov enostavno zavrne. Prav zaradi tega težko izpostavim, kateri so najboljši. Morda vlažilna maska za obraz Paula's Choice.

3. Dnevna rutina ličenja?

Primer Skeydor, tekoči puder Face & Body foundation MAC, osvetljevalec predela okoli oči YSL, puder v prahu Youngblood, rdečilo za lička Collistar, senčila za oči znamke Screen Face v zemeljskih odtenkih, maskara MAC, šminka v barvi breskve Clarins, gloss MAC.

4. Najljubši izdelki za ličenje?

Tekoči puder MAC, osvetljevalec YSL, shimmer za lička Bobby Brown v odtenku rose.

5. Kaj je vedno v tvoji toaletni torbici?

Balzam za ustnice Melem, šminka, gloss, mini krema za vlaženje moje suhe kože na obrazu, krema za roke.

6. Najljubši wellness tretma?

Zagotovo masaža celotnega telesa, ki mi jo nudijo resnično izkušene maserske roke. Ob nežni glasbi, prijetnih dišavah in v soju svečk ... Eno drez drugega žal ne gre.

7. Najljubši DIY nasvet za nego doma?

Maska za obraz: namočiš ovsene kosmiče, dodaš banano, kakav, MSM prašek, olivno olje in vse skupaj zmiksaš v električnem mešalniku. Pustiš na obrazu 15 min in odstraniš. Vrhunsko!

8. Kaj na svojem obrazu najraje poudariš?

Na sebi ne maram preveč opaznega make upa, raje imam nežne nianse. Za večerne priložnosti morda malenkost močneje zasenčim oči, zadnje čase pa se dobro počutim tudi z rdečo šminko na ustnicah.

9. Najljubši vonj?

Tom Ford Santal Blush. Eden in edini. Najboljši.

10. Najljubši lepotni nasvet?

Za vsakodnevno svežino obraza vsekakor priporočam redne obiske kozmetičarke in vlažilno nego obraza. Če se le da, vsak mesec. Še posebej z leti vlaženje obraza postane zelo pomembno, saj se na izsušeni koži hitreje pojavijo nove gubice. Vesela sem, da imamo v mojem T spot studiu zadnje 2 leti tudi kozmetičarko, ki nudi resnično dobre nege obraza s prvovrstnimi proizvodi. Moja koža je z leti vedno bolj zahtevna in potrebuje ogromno vlage, masaže in tudi odlične aparate. Po profesionalni negi postane spet bolj napeta in sijoča.

Priporočam tudi veliko spanca, čim manj stresa in meditacijo. V delovnem, stresnem tempu življenja moramo najti ravnovesje, saj smo le tako lahko umirjeni, zadovoljni in srečni. Sreča pa je najlepši nasvet za lepoto in mladost.

V. J.

Foto: Martina Vrhovnik

screen_shot_2016-10-04_at_20_41_43.jpg