Kaj oblika vaših nohtov pove o vas?

21. 11. 2023 // Lepota / Trendi ličenja

Že od nekdaj radi spoznavamo in določamo tipe osebnosti glede na vedenjske navade in fizične lastnosti. Nekatere metode temeljijo na znanosti, druge na preprostih študijah na vzorcu ljudi, tretje so lahko le osebna teorija. Tokrat smo našli simpatično teorijo, ki obliko nohtov povezuje z določeno osebnostjo. Pa poglejmo ...

Dolgi nohti

Dolgi nohti so posledica nege, skrbi in pozornosti. Ljudje z daljšimi naravnimi nohti so verjetno pozorni, na splošno dobro vzgojeni in spoštljivi do drugih ljudi.

Kratki nohti

Če imate kratke nohte, ste verjetno resnično prizemljena oseba, ki nima časa ali naklonjenosti do površinskih stvari. Čim krajši so vaši nohti, tem ostrejši naj bi bil vaš smisel za humor, lahko pa bi tudi nakazoval živčnost, če so kratki, ker ste jih pogrizli.

Okrogli nohti

Narava ljudi z ljubkimi, zaobljenimi nohti je ponavadi zelo sproščena. Radi si olajšajo življenje, a v njem vseeno uživajo v največji možni meri. Ta oblika kaže na osebo, ki se rada potrudi, a vseeno uživa v funkcionalnosti in praktičnosti.

Jajčasta oblika

Daljši ovalni nohti nakazujejo na osebo, ki je nekakšen družabni metulj. Z vsemi se zlahka pogovarja in je priljubljena v svojih prijateljskih krogih.

Pogriženi nohti

Ljudje s pogriženimi nohti so običajno živčni, griženje nohtov pa jim lajša stresne situacije, saj v tem najdejo uteho.

Trikotni nohti

Nohti trikotne oblike so neobičajni. Kažejo na osebo, ki je precej ekstrovertirana in na trenutke razkošna. Če se malo bolj poglobimo, lahko ekstravaganca njihovih nohtov kaže na stopnjo negotovosti na drugih področjih njihove osebnosti.

Mandljasti nohti

Ženske, ki nosijo nohte v obliki mandljev, so ponavadi zelo zabavne in so pogosto rade v središču pozornosti. Kljub temu pa so zveste in zanesljive prijateljice.

Zašiljeni nohti

Zagotovo si ne želite razjeziti ženske, ki nosi nohte v obliki meča! Slog običajno namiguje na osebo, ki se ne boji premikati meja in ji je zelo malo mar za mnenje drugih o njej sami!

V. J.

Foto: Jodene Isakowitz / Unsplash

jodene-isakowitz-hvqhtzqnmei-unsplash.jpg@MOSKVICHKA_NAILS