Prelisičite telo in shujšajte!

13. 6. 2020 // Wellness / Telo

Približuje se poletje in navsezadnje bomo kljub epidemiji koronavirusa lahko odšle na morje. To pa pomeni, da bo pred skokom v vodo potrebno skočiti tudi v kopalke. Že vrabci na strehah žvrgolijo, da s prestrogimi dietami ne bomo nikoli dosegle idealne telesne teže. Vsaj ne dolgoročno! Če bi se enkrat za vselej na morju rade počutile dobro v svojem telesu, preverite 5 trikov za hujšanje, ki delujejo in pri tem ne ogrožajo vašega zdravja!

1. Recite ne strogim dietam

Ne nasedajte 'inovativnim' dietam, tabletam za hujšanje in podobnim 'hitom'. Zdrava prehrana, telesna aktivnost in disciplina so najbolj pomembni pri doseganju idealne telesne teže!

2. Prelisičite svoje telo

Ko hujšate, pazite, da telo sem ter tja prelisičite z vnosom večjega števila kalorij, saj bo le tako ponovno zagnalo upočasnjen metabolizem. Ko hujšamo se telo namreč ščasoma navadi na manjše število kalorij in posledično prične kopičiti 'zaloge' za hude čase! Tega pa zagotovo nočemo!

4. Pozabite na velike krožnike

Pred obrokom popijte kozarec vode, hrano pa servirajte na majhnem krožniku, zaradi katerega boste imeli občutek, da ste pojedli večji obrok.

5. Ohladite spalnico

V spalnici vzdržujte nižjo temperaturo. Za vsako stopinjo manj namreč telo porabi dodatnih 50 kalorij! Idealna temperatura prostora je 20 stopinj.

V. J.

Foto: Unsplash / Thought Catalog

thought-catalog-p7sv0qscbgu-unsplash.jpg