Kako v času samoizolacije doma oblikovati obrvi?

6. 5. 2020 // Wellness / Telo

Čeprav se te dni že lahko naročimo na obisk kozmetičnega salona, se nekaterim vanje še ne mudi. Če ste med previdnejšimi, si pa vseeno želite popolno populjenih obrvi, sledite našim napotkom v nadaljevanju. Tokrat smo za vas namreč pripravili nekaj vrhunskih nasvetov, kako tudi v zavetju lastnega doma populimo obrvi v prav všečen lok. Pa poglejmo ...

1. Pustite jim rasti.

Ste že pomislile, da bi čas samoizolacije izkoristile za to, da bi obrvem pustile zrasti? Se sploh še spomnite, kako so videti v vsej svoji naravni lepoti? Izrasle obrvi bo nato prav z užitkom oblikovati. Da obrvi zasijejo v vsej svoji bujnosti, potrebujejo kar šest tednov, takrat pa se boste najbrž že upale do svoje specialistke za obrvi, ki bo za vas našla obliko, ki najbolje ustreza vaši naravni obliki obraza.

2. Osnovna nega.

V času samoizolacije ne poskušajte oponašati profesionalnega negovanja, dovolj bo le osnovna nega. Zapomnite si, da se lahko vedno vrnete k opravilu in odstranite še več, obratno pa žal ne bo šlo. Pazite torej, da ne populite preveč dlačic, saj boste tako naredile več škode kot koristi.

3. Ne stremite k popolnosti.

Ne skrbite, če so vaše obrvi brez popolne oblike. Ta čas smo vsi videti bolj naravno, kar pa tudi ni nujno slabo. Če si še vedno želite popolnih obrvi, saj vas morda čaka pomemben Zoom sestanek, v nadaljevanju preverite, kako doma oblikujemo obrvi, tukaj pa preverite, kako lahko z ličenjem dosežemo, da so videti še bolje.

4. Pravilno puljenje obrvi.

Če od nosnega kotička prek notranjega očesnega kotička linijo nadaljujemo skozi obrvi, dobimo začetek obrvi. Dlačice, ki so na levi strani, odstranimo.

Linija od nosnega kotička prek zenice, ki se nadaljuje proti obrvem, nam razkrije vrh obrvi, kjer je obrv najvišja in se obrne navzdol.

Če od nosnega kotička povežemo linijo prek zunanjega očesnega roba skozi obrvi, vidimo, kje je konec obrvi. Kar je na desni strani, odstranimo.

Preden se lotimo puljenja, obrvi počešemo v smeri rasti dlačic in se nato lotimo puljenja.

V. J.

Foto: Unsplash / Fezbot2000

fezbot2000-nahuo1ghcra-unsplash.jpg