Kakšna je razlika med serumom za obraz ali kremo za obraz?

29. 5. 2018 // Wellness / Telo

Zdi se kot da serumov še do pred kratkim nismo poznale. Kar naenkrat so se prikradli v naša življenja in od takrat ni nič več kot je bilo prej. Še vedno pa se mnoge ženske sprašujemo:

  • kaj serum sploh je?
  • je dovolj, če uporabljamo le serum ali kremo?
  • je nega še bolj učinkovita, če uporabljamo kremo in serum hkrati?

Odgovorimo si torej enkrat za vselej na ta vprašanja …

Zagotovo ste v svojem življenju že kdaj uporabljale serum za nego kože. Toda, ali sploh veste, kaj je serum in zakaj ga moramo uporabljati? Serum je negovalni izdelek, ki ga uporabimo po čiščenju kože in pred njenim vlaženjem. Serumi so sestavljeni iz manjših molekul kot kreme za obraz in zato lažje prodrejo globoko v kožo. Najkvalitetnejši vsebujejo visoko koncentracijo aktivnih sestavin, ki poskrbijo za celično obnovo kože. Serum uporabljajte, če se želite znebiti aken, gub, nekaterih znakov kožnih alergij, starostnih peg in poškodb, ki so posledica izpostavljenosti soncu in drugim zunanjim vplivom.

Običajna krema za obraz poskrbi za zadostno navlaženost kože in kožo zaščiti pred zunanjimi vplivi. Če torej uporabljate samo kremo, boste kožo zaščitili in navlažili, s serumom pa boste poskrbeli še za njeno celično obnovo. Nekatere ženske, ki imajo mastno kožo, dodatnega vlaženja ne potrebujejo. V takem primeru je zadostna zgolj uporaba seruma. V vsakem primeru je najbolje, da uporabljate oboje, saj krema in serum delujeta vsak drugače in imata vsak svoje naloge. Koži boste tako ponudili največ, kar lahko in poskrbeli za njen optimalen izgled. Še posebej za ženske v zrelih letih je priporočljivo uporabljati tako serum kot kremo, saj zrela koža potrebuje še več pozornosti.

Primer dobrega seruma in kreme

Danes na prodajnih policah naših najljubših drogerij najdemo številne serume in kreme za obraz. Nas sta navdušila serum in krema domače proizvodnje​ - Beesecret iz Medexa, ki sta s čebeljim strupom, dišečim mandljem, medom in žlahtnimi vitamini odlična borca proti gubicam in prezgodnjem staranju. Več o Medexovi novi beauty skrivnosti si preberite tukaj.

V. J.

Foto: Beesecret

2.jpg1.jpg