NIVEA in kuharski mojster Darko Klemen združila moči

22. 5. 2018 // Scena / Dogodki

Urbana terasa restavracije Divino v BTC-ju se je za en dan prelevila v mestno plažo, na kateri je NIVEA predstavila inovativno formulo osvežene linije za zaščito pred soncem in naravno potemnitev kože NIVEA SUN Protect & Bronze. Zbrane je navdušil tudi simpatični zmagovalec šova MasterChef Slovenija Darko Klemen. Skupaj z gosti je pripravil gurmanske jedi iz sestavin, ki poskrbijo za lep ten kože.

Poletje je pred vrati in NIVEA je tudi letos tako kot vsako leto poskrbela za inovativne novosti. Letos nas bodo tako med poletnimi pustolovščinami spremljali prenovljeni izdelki linije NIVEA SUN Protect & Bronze, ki ne poskrbijo le za učinkovito zaščito pred nevarnimi UVA- in UVB-žarki, temveč tudi za dodatno porjavitev kože in z novo formulo še za zaščito oblačil pred madeži. Te pogosto povzročajo UV filtri v sredstvih za zaščito kože pred soncem.

Najboljše od najboljšega

"Linija NIVEA Sun Protect & Bronze je resnično kombinacija najboljšega. Ženskam je ta linija posebej všeč, ker jim ni treba več izbirati med zaščito pred soncem in privlačnim bronastim tenom kožem. Z novo formulo bodo ti izdelki zaščitili tudi vaša oblačila pred rumenkastimi madeži na oblačilih," je o izboljšani liniji povedala vodja znamke NIVEA SUN Mateja Švađumović. Dodala je, da NIVEA na trg pošilja tudi linijo izdelkov za intenzivno potemnitev kože, ki zahvaljujoč izvlečku karotena poskrbijo za dolgotrajno in intenzivno porjavitev kože.

Do lepega tena kože tudi s specialitetami kuharskega mojstra Darka Klemena

Na lep ten kože in boljšo naravno zaščito kože pred soncem pa vpliva tudi hrana, ki jo uživamo. Zato je NIVEA povabila zmagovalca kuharskega šova MasterChef Slovenija Darka Klemena, da skupaj združijo moči na področju zaščite kože. Darko Klemen je pripravil štiri slastne recepte iz sestavin, ki poskrbijo za lep ten kož, jedi pa so po navodilih Darka Klemena pripravili kar zbrani gosti. "Danes bomo pripravili gaspačo z ocvrtimi rakci, solato iz popečenega korenčka, sadno mineštro z vanilijevo kremo na čokoladnem drobljencu in špinačne praline," je ob začetku kuharske delavnice razkril Darko Klemen in se dela lotil skupaj z gosti, ki so prejeli tudi Niveino Sončno kuharico z Darkovimi poletnimi recepti za lep ten kože.

Katera živila vplivajo na lep ten kože?

Na lep ten kože poleg sadja in zelenjave oranžne barve - ta namreč vsebuje veliko karotena - vplivajo tudi zelena listnata zelenjava, denimo špinača, solata in ohrovt, pa beljak, paradižnik in morski sadeži. Ti s pomočjo riboflavina pospešujejo nastajanje melanina. V kombinaciji z linijo NIVEA SUN Protect & Bronze bo vaša koža to poletje nedvomno bronasto zasijala kot še nikoli prej.

V nadaljevanju preverite, kako smo se imeli na Niveini mestni plaži ...

V. J.

Foto: Nivea

darko_klemen_in_nivea_sta_gostom_pripravila_kuharsko_delavnico-1.jpgdarko_klemen_z_damami_iz_podjetja_beiersdorf_foto_beiersdorf.jpg