5 stvari, ki na skrivaj uničujejo vašo kožo

5. 11. 2020 // Wellness / Telo

Če si želite lepe in mladostne kože na obrazu, vas moramo obvestiti, da poleg ustrezne in redne nege ter zdrave prehrane obstaja še nekaj dnevnih navad, ki škodujejo vašemu videzu. Tukaj je pet navad oziroma stvari, ki se jim morate upreti oziroma jih spremeniti, če si želite lepo in čisto kožo na obrazu.

1. Onesnažen zrak

Onesnažen zrak - UV žarki, cigaretni dim in izpuhi - škoduje naši koži. Ne le, da jo dejansko umaže, tudi izsuši jo in povzroča njeno prezgodnje staranje. Rešitev? Nega, ki vsebuje hialuronsko kislino in antioksidante!

2. Sladkor

Uživanje prevelikih količin sladkorja vpliva na prezgodnje staranje kože, ki se vidi kot tanke gubice, povešena koža in izguba sijaja. Rešitev? Čeprav se je sladkorju težko povsem odpovedati, poskušajte iz dnevnega jedilnika izključiti vsaj beli sladkor in alkohol.

3. Prevleka za blazino

Naša koža se obnavlja predvsem med spanjem, kar pomeni, da se stare kožne celice zbirajo na naših prevlekah za blazine. Rešitev? V kolikor vas pestijo nevšečnosti, kot so nečistoče, akne in zamašene pore, preoblecite prevleko za blazino vsaj na dva do tri dni. P. s. z nakupom svilenih prevlek vplivamo tudi na mladosten videz naše kože, saj se na svili naš obraz med spanjem ne mečka.

4. Tipkovnica

Ali kdaj pomislite, da bi očistile tipkovnico vašega prenosnega ali stacionarnega računalnika? Raziskave so potrdile, da je tipkovnica povprečnega uporabnika bolj umazana kot straniščna školjka! Rešitev? Še ta trenutek posezite po razkužilu in temeljito očistite površino, ki se je dnevno še preveč dotikate!

5. Modra svetloba

Modra svetloba, ki jo oddajajo zasloni, kot so prenosnik, računalnik, mobitel in televizija, škodujejo vaši koži. Čeprav še ne vemo točno kako, je eden izmed razlogov tudi ta, da nas modra svetloba prebudi in vpliva na kakovost našega spanca. Rešitev? Znižajte osvetljenost vaših ekranov oziroma še bolje - počnite kaj drugega!

V. J.

Foto: Unsplash / Maxim Ilyahov

maxim-ilyahov-ix3pzfl7uxi-unsplash.jpg