Končno se naučite ljubiti svoje telo!

12. 5. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Tako čudno je razmišljati o tem, vendar se na žalost številne ženske borijo s samopodobo in ljubeznijo do svojega telesa. Na svoja telesa gledamo skozi moške oči in jih še prevelikokrat primerjamo s 'popolnimi' podobami iz revij, filmov, video spotov in Instagrama. Do svojega telesa smo stroge in velikokrat pozabimo, da je tukaj za nas, da nas spremlja in vodi po naši življenjski poti. Le zakaj smo torej do njega tako zlobne? Dobra novica je, da ni nikoli prepozno, da vzljubite in sprejmete svoje telo. Prav takega, kakršnega je zdaj, v tem trenutku! Morda bo za to potrebno nekaj dela, a ne odnehajte, saj bo le to vsekakor poplačano!

Če so vam všeč roza lasje, lase pobarvajte na roza. Če so vam všeč tetovaže, si jo privoščite! So vam od nekdaj všeč uhančki? Nikar se ne zadržujte in preluknjajte del telesa, ki ste si ga že od nekdaj želele preluknjati. S povezavo umetnosti in vašega telesa, boste slednjemu še bližje.

Če vaše telo ni 'popolno', s tem ni prav nič narobe. Vaše telo je vaš najboljši prijatelj. Ali bi bili tudi do prijatelja zlobni, če ne bi ustrezal vsem vašim visokim merilom? S svojim telesom ravnajte tako kot s prijateljem. Naučiti se morate biti prijaznejši do sebe in bolj odpuščati. Postavite se pred ogledalo in svojemu telesu povejte, da je v redu. Nato se pohvalite, poglejte v najlepše dele in se nasmehnite. Poiščite lepoto v 'napakah'. Strije so na zagoreli koži videti še posebej lepo. Govorijo zgodbe in nam so naravnost seksi! Pobožajte se po celulitu, stisnite stegna in trebušček in jim pošljite poljubček. Morda se sliši smešno, vendar vas bo presenetilo, kako vam bo takšno prijazno vedenje pomagalo pri sprejemanju svojega telesa.

Prijatelji počnejo skupaj zabavne stvari. Na vaše telo ni potrebno čakati, saj je vedno tukaj ob vas in za vas. Izvajanje jogijskih poz je čudovita reštev, da se povežete s svojim telesom in ga na novo spoznate. Prav tako ga razvajajte z masažami, negovalnimi olji, dobro hrano in veliko nasmeški. Skupaj počnita stvari, ki vaju osrečujejo. Verjemite, vez bo vedno globja in močnejša!

V. J.

Foto: Unsplash / Shifaaz shamoon

shifaaz-shamoon-pnrmhpntzfm-unsplash.jpg