10 nasvetov za srečno zvezo

24. 11. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Kaj je potrebno za trdno zvezo? Denar, dobro vzgojeni otroci, polna omara in vroč seks vsekakor ne škodijo, kljub temu pa vse to ni ključnega pomena za dober partnerski odnos. Če si želite zdravega in prijetnega odnosa, morate vanj sproti vlagati. Pa poglejmo, kaj lahko storite, da bo vajina zveza še bolj trdna ....

Fantazije, adijo

Prej, ko boste prenehale sanjariti o 'popolnem' partnerju in 'popolni zvezi', prej boste zadovoljne s tem, kar imate.

Odpuščanje

Nikar ne pustite, da vama zvezo uničijo prepiri, med katerimi na plano pridejo zamere iz preteklosti. Za srečno zvezo je potrebno odpustiti in tudi pozabiti. Gradite na prihodnosti in se ne ozirajte nazaj.

Stojta si ob strani

Življenje je že tako dovolj težko. Zakaj bi bila bitko še doma? Bodita drug drugemu varen pristan.

Odrastite

Ozrite se v preteklost in precenite, če se je še okusno vesti tako, kot ste se v najstniških letih. Otroška pričakovanja, reakcije in zamere poskusite pustiti v eni izmed škatel v vaši najstniški sobi.

Prilagajanje

Ne glede na starost smo vedno zmožni osebnostne rasti. Poskusite biti malce bolj elastični in se poskusite sem ter tja prilagoditi vašemu partnerju.

Ne stagnirajte

Kot smo omenili v prejšnji točki - za dober odnos je potrebna tudi neprestana osebnostna rast. Ne obtičita na eni točki, ampak se skupaj razvijajta in oblikujta v še boljši entiteti.

Potujta

Potujta skupaj in vsak zase. Tako bosta skupaj oblikovala nepozabne spomine, nič pa ni narobe tudi, če potujeta vsak zase. Tako si bosta imela vedno kaj zanimivega povedati!

Hobiji

Poiščita skupne hobije, dobro pa je tudi, če si pustita dihati in ukvarjati s stvarmi, ki ne veselijo obeh.

Ne kritizirajte

Partnerja ne kritizirajte po nepotrebnem in ne vodite evidence vseh njegovih slabih lastnosti. Kar boste s tem dosegle, je, da bosta na koncu slabe volje oba.

Skrbite za zdrav videz

Ne zanemarite se. Šport, zdrava prehrana in ostale zdrave navade so pomembni dejavniki za dolgo (partnersko) življenje.

V. J.

Foto: Candice Picard / Unsplash

1.jpgFoto: Candice Picard