Kako se na hiter način umiriti v stresnih situacijah?

31. 3. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Ko se znajdemo v stresni situaciji in v nas vlada nemir, se zatečimo k enostavnim in učinkovitim vajam za globoko sprostitev telesa, katerih avtorica je strokovnjakinja na področju energijske medicine, Donna Eden.

V nadaljevanju smo opisali tri njene vaje, ki pa jih ni potrebno izvajati v zaporedju. Z vsako vajo bomo v določenem položaju držali točno določene točke, ki uravnavano različne sisteme v telesu, ti pa posledično vplivajo na naše telo in počutje. Opazujte, kaj se med vajami dogaja v vašem telesu in poiščite tisto, ki vam prinaša največjo sprostitev.

Vaja 1

Roke položite na obraz tako, da prsti prekrivajo oči, dlani pa počivajo na licih. V tem položaju naredite 3 počasne globoke vdihe in izdihe. S četrtim vdihom prste položite na sence in globoko izdihnite. Z izdihom skozi usta z rokami potujte za ušesi in navzdol do ramen. S prsti močno stisnite rame in vsaj dvakrat globoko vdihnite in izdihnite. Sledi globok vdih skozi nos, z izdihom skozi usta pa dlani položite na srce - eno čez drugo. Vajo končajte še z dvem globokima vdihoma in izdihoma.

Vaja 2

Objemite se in eno dlan položite na nadlaht, drugo na spodnji del reber. Globoko vzdihnite in izdihnite vsaj 3 do 6-krat. Zamenjajte strani in ponovite po potrebi.

Vaja 3

Z blazinico palca prekrijte noht na kazalcu. Konice palcev položite na sence. Sredinca, prstanca in mezinca nežno položite na čelo. Dihajte počasi in globoko. V položaju ostanite, dokler stres v telesu ne popusti.

V. J.

Foto: Unsplash / Darius Bashar

darius-bashar-xmnel_otvws-unsplash.jpg