Ko je čiščenje stanovanja prava zabava

14. 1. 2022 // Wellness / Mind & spirit

Čist in pospravljen dom je srečen dom. A vendar - je mogoče biti srečen tudi med čiščenjem? Če ste med pospravljanjem vedno slabe volje in se sprašujete, kako narediti čiščenje bolj zabavno, v tem niste sami. Zdi se, da to enostavno ni mogoče. Seznam dolgočasnih opravkov, povezan s pospravljanjem in čiščenjem, se namreč iz sezone v sezono, in še posebej v prehodu v novo sezono, polni in daljša do te mere, da bi ga najraje zmečkali in vrgli v koš za odpadke. Ne samo, da moramo očistiti površine, kot so tla, omarice in pult, očistiti moramo tudi okna, kopalnico in celo notranjost pomivalnega stroja. Ja, stvar, ki čisti našo posodo, se ne očisti kar sama od sebe. Kljub vsemu temu ne obupajte, saj smo našli nekaj idej, s pomočjo katerih si lahko resnično olajšate čiščenje vašega doma.

To je 5 skrivnosti, zaradi katerih bo odslej čiščenje doma resnično zabavno!

Resničnostni šovi

Med čiščenjem naj na televiziji igra vaša najljubša resničnostna TV-oddaja. Tako boste ubile dve muhi na en mah - ne bo vas pekla slaba vest, ker gledate "slabo" oddajo, hkrati pa boste počistile stanovanje.

Kupite čistila, ki jih imate rade

Nič ne naredi sesanja bolj zabavnega kot uporaba novega elegantnega sesalca! Za uživanje v čiščenju vam vseeno ni potrebno porabiti na tisoče evrov. Privoščite si čistilne pripomočke, ki so vam všeč, na primer metlo v vaši najljubši barvi ali dišeče organsko milo za pomivanje posode.

Naj bo čiščenje vadba za celo telo

Čiščenje je super aktivnost in šteje kot samostojna vadba za celo telo. Pomislite na vse drgnjenje, sklanjanje, dvigovanje in ostalo gibanje, ki med resnim čiščenjem zviša srčni utrip. Na ta dan lahko brez slabe vesti preskočite uro pilatesa!

Pospravljanje naj bo igra

Ne glede na našo starost so igre vedno zabavne. Zakaj torej ne bi ustvarile igre iz čiščenja? Ukažite si, da boste najprej pobrale vse modre stvari po hiši. Če sovražite zlaganje perila, preverite, koliko časa vam vzame in naslednjič izboljšajte svoj "rekord". Čistite s partnerjem? Drug drugemu postavita čistilni izziv in tekmujta, kdo prvi opravi svojega.

V "igro" vključite otroke

Če imate otroke, jih vključite v igro pospravljanja. Tudi oni naj pobirajo igrače glede na njihovo barvo, lahko pa jim sestavite tudi seznam dnevnih opravil, za katera lahko prevzamejo odgovornost. Nagrada za opravljene naloge naj bo stara dobra zlata zvezda. Pet zlatih zvezdic lahko pomeni kupon "še pet minut na iPad -u". Vi določite pravila, saj najbolje veste, kaj jih bo motiviralo.

V. J.

Foto. HOUSE OF CHAIS

screenshot_2021-08-26_at_13_25_49.jpg