Ideje za sproščeno vzdušje med pospravljanjem doma

1. 12. 2021 // Wellness / Mind & spirit

Čist in pospravljen dom je srečen dom. A vendar - je mogoče biti srečen tudi med čiščenjem? Če ste med pospravljanjem vedno slabe volje in se sprašujete, kako narediti čiščenje bolj zabavno, v tem niste sami. Zdi se, da to enostavno ni mogoče. Seznam dolgočasnih opravkov, povezan s pospravljanjem in čiščenjem, se namreč iz sezone v sezono, in še posebej v prehodu v novo sezono, polni in daljša do te mere, da bi ga najraje zmečkali in vrgli v koš za odpadke. Ne samo, da moramo očistiti površine, kot so tla, omarice in pult, očistiti moramo tudi okna, kopalnico in celo notranjost pomivalnega stroja. Ja, stvar, ki čisti našo posodo, se ne očisti kar sama od sebe. Kljub vsemu temu ne obupajte, saj smo našli nekaj idej, s pomočjo katerih si lahko resnično olajšate čiščenje vašega doma.

To so 3 skrivnosti, zaradi katerih bo odslej čiščenje doma resnično zabavno!

Ko nihče ne gleda

Ni partnerjev ali otrok, ki bi vam pomagali pri čiščenju? Potem se lahko res sprostite. Med brisanjem prahu, sesanjem in čiščenjem kopalnice poslušajte in pojte svoje najljubše pesmi. Med praznjenjem pomivalnega stroja in obašenjem perila plešite v spodnjem perilu. Nihče vas ne gleda, zato tudi plešite tako!

Poslušajte knjige

Pospravljanje je odlična priložnost za poslušanje avdio knjige, pogovornih radijskih oddaj in najljubših podcastov. Čiščenje v tišini preprosto ni potrebno. Če se boste zamotili s telefonskim klicem prijateljice, ki je že dolgo niste slišale, bo pospravljanje minilo še preden se boste tega dobro zavedate.

V čiščenje vključite skrb zase

Nekatere ženske strogo ločujejo skrb zase od skrbi za stanovanje. To pa ni nujno potrebno. Preden roke zaščitite z zaščitnimi rokavicami, roke na debelo namažite s kremo za roke. Po čiščenju bodo vaše roke čudovito mehke. Na lase pred čiščenjem nanesite bogato masko za lase. Spnite jih v figo in po čiščenju operite. Prav tako lahko pred začetkom pospravljanja na obraz nanesete hranljivo masko za obraz. Tako se po koncu čistilnega dneva ne boste počutile dobro le zaradi čiščenja, ampak tudi zaradi nege svojega telesa!

V. J.

Foto: TRUE HOME

screenshot_2021-08-26_at_13_26_01.jpg