7 priročnih nasvetov za spomladansko čiščenje stanovanja


Po mrzli in mračni zimi pride čas za čiščenje, organiziranje in osvežitev domov za sončne in tople poletne mesece pred nami. Izkoristite prosti čas sebi v prid in očistite svoje stanovanje tako, da se bo svetilo! Tukaj je 7 nasvetov za spomladansko čiščenje stanovanja, ki naj vas vodijo pri tem!

1. Za čiščenje aktivirajte celotno družino - še posebej, če imate velik dom, dodaten par rok pride še kako prav. Pripravite pravo čistilno zabavo - čistite ob glasbi, po čiščenju pa skupaj skuhajte najljubše priboljške vsakega družinskega člana.

2. Pripravite čistilni načrt - začnite v spalnicah in kopalnicah, nato pa se lotite bivalnih prostorov. Kuhinjo ponavadi pospravimo zadnjo, ker se zdi, da je to glavno mesto za čiščenje umazanih stvari.

3. Pri čiščenju uporabljajte naravna čistilna sredstva. Z belim kisom, soda bikarbono in limonami lahko delamo prave male čistilne čudeže!

4. Očistite vse posteljnine in temnejše prevleke zamenjajte s svetlejšimi. Pomlad je čas za pastelne barve in svežo belino! V boben kapnite nekaj kapljic eteričnega olja in vaše perilo bo zadišalo po vaših najljubših spomladanskih vonjih!

5. Očistite in odišavite vašo žimnico. Če vaša žimnica nima snemljive prevleke, razmislite o globinskem čiščenju - bakterije, virusi, glive in pršice lahko prehajajo skozi prevleke vzmetnice, kar povzroča alergije, kihanje, glavobole, okužbe sinusov in slab spanec. Žimnico posesajte, nato pa jo očistite z mešanico sode bikarbone oziroma drugega čistila za odstranjevanje madežev. Če je možno, žimnico posušite na soncu. Pomlad je morda pravi čas, da vzmetnico obrnete, če je potrebno. Pustite, da se žimnica popolnoma posuši, preden jo ponovno oblečete.

6. Kopalnice potrebujejo malo več ljubezni pri čiščenju. Čistilna krtača ali stara zobna ščetka lahko v kombinaciji z belim kisom, sodo bikarbono in limono delata čudeže! Najprej sodo bikarbono v kombinaciji z vodo oziroma kis nanesite na problematične površine, postite, da se nekaj časa namakajo in jih šele nato dobro zdrgnite.

7. Tuš kabina in glava tuša sta velikokrat gojišče vodnega kamna, plesni in bakterij. Tukaj preverite, kako ju lahko očistite na naraven način!

V. J.

Foto: @FASHEDITORIALS

1.jpg