10 preprostih idej, kako nekoga razvedriti

27. 9. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Pričarati nasmeh na obraz nekoga, ki čuti globoko žalost, ni vedno najbolj enostavna naloga. V nadaljevanju smo zato pripravili spisek z desetimi idejami, ki bodo vsaj v večini primerov razveselile tako vašo žalostno prijateljico ali prijatelja kot tudi vas.

Pa poglejmo, kako lahko v življenja naših otožnih prijateljic in prijateljev prinesemo nekaj pozitivnih vibracij ...

1. Prisluhnite jim

Žalostna oseba včasih potrebuje le nekoga, ki jo posluša in ji potrdi, da je življenje včasih težko.

2. Objemite jih

Objem ima zdravilne lastnosti za telo in duha. Med objemanjem se v telesu sprošča hormon oxytocin, ki mu nekateri pravijo tudi hormon 'cuddlanja'. Zato velja, da je objemanje dobrodejno za obe osebi. Verjemite, objem vedno pomaga.

3. Kuhajte jim

Če je nekdo žalosten, ponavadi nima teka, kaj šele voljo do kuhanja. V takšnih primerih poprimite za kuhalnico in žalostni osebi skuhajte njihovo najljubšo jed. Kuhanje in druženje ob hrani bo sprostilo tudi vas same!

4. Specite jim nekaj sladkega

Poznate osebo, ki se ne bi razveselila bananinega kruha ali piškotov s čokoladnimi koščki? Verjemite, da bo takšna pozornost vedno dobro sprejeta.

5. Pošljite jim rože

Čeprav se morda sliši kot kliše, bo šopek barvitih rož vaši žalostni prijateljici pričaral nasmeh na obraz.

6. Podarite jim spa dan

Self care gibanje poudarja, da skrb za lastno telo zmanjšuje anksioznost. Žalostni prijateljici bo dobro del obisk spaja, kjer se lahko skupaj prepustita rokam izkušenih maserk. Če znate masirati tudi sami, ji lahko masažo podarite kar na domačem kavču. V obeh primerih vam bo zagotovo hvaležna.

7. Pospravite njihov dom

Žalostni osebi ponavadi ne pride niti na pamet, da bi počistila svoj dom. Zakaj ji pri tem ne bi priskočili na pomoč? Čeprav se ne sliši nič posebnega, bo takšna gesta vaši prijateljici veliko pomenila.

8. Z njo/njim si oglejte film

Z žalostno prijateljico ali prijateljem si oglejte dober fim, večer, preživet na kavču pa zaokrožite še s sveže pečeno pokovko in banjico najljubšega sladoleda.

9. Telovadite z njimi

Med rekreacijo se v našem telesu sproščajo hormoni sreče, kar seveda vpliva na upešno premagovanje žalosti in depresije. Žalostno prijateljico vržite s kavča in pojdite z njo na sprehod v naravo! Še bolje, če del poti pretečeta in se na koncu dobro raztegneta.

10. Skuhajte jim skodelico pomirjujočega čaja

Skodelica kamiličnega čaja, domači piškoti, objem in pogovor so optimalna kombinacija za pregon žalosti!

V. J.

Foto: Unsplash / Omar Lopez

omar-lopez-0-uzdu3guyw-unsplash.jpg