'Family-friendly' evropske prestolnice

2. 4. 2015 // Trendi / Mamin svet

Ko se je treba odločiti za družinske počitnice, pogosto nismo prepričani, kako zagotoviti, da bodo vsi člani družine enako zadovoljni in navdušeni. Tokrat vam ponujamo nekaj nasvetov za urbane počitnice, pri katerih boste uživali tako vi, kot tudi vaši otroci. Naštete evropske prestolnice so kot 'family friendly' mesta odlična izbira za vas!

London

Čudovito mesto, ki ponuja ogromno ne samo za vas, ampak tudi za vaše najmlajše. Predlagamo obisk londonskega živalskega vrta, London Dungeon, z odličnimi predstavami, Platform 9 ¾ at King’s Cross Station za ljubitelje Harry Potterja in Covent Garden, ki bo navdušil vse člane družine.

Dublin

Še eno 'family friendly' mesto z veliko možnosti za družinske dogodovščine, s številnimi kulturnimi znamenitostmi za vas in čudovitim živalskim vrtom, parkom Phoenix in znamenitim zaporom Kilmainah Goal, ki bo zagotovo zanimiv za vaše otroke.

Pariz

Prekrasni Pariz ni le mesto ljubezni in zaljubljenih parov, ampak je tudi mesto, v katerem se otroci odlično počutijo. Prav gotovo bodo uživali ob obisku fontan v Pompidou Centru, Eifflovega stolpa, ter čudovitih parkov, kot sta Jardin Luxembourg in Jardin de Tuileries.

Praga

Mesto, ki že po izgledu nekoliko spominja na pravljico, bo zagotovo navdušilo vaše otroke. Zagotovo bodo z navdušenjem raziskovali njene znamenite dvorce in še posebej uživali ob pogledu na neverjetne oblike t.i. plešoče hiše (dancing house) in srednjeveške astronomske ure.

I.L.

Foto: Budgettravel

1.jpgdublin.jpg