Iz klasičnega v sodobno


Majhno in ljubko pariško stanovanje, katerega prenova je delo francoske dizajnerke Tatiane Nicol, je zmes sodobnih in klasičnih detajlov. Kljub manjši kvadarturi (50 m2) prostor deluje izjemno svetlo, zračno in funkcionalno. Ob prenovi starega pariškega stanovanja so vidne stropne tramove prebarvali v svetle tone - to je trik, ki si ga je vredno zapomniti, kadar želite vsaj vizualno povečati volumen prostora.

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba so v večjem, prostornejšem delu stanovanja. V dnevni sobi ob velikem oknu najdemo udobno sofo, klubsko mizico z akrilnimi nogami in beli Eamsov gugalnik. Bivalno površino od spalne ločuje po meri narejena pregradna knjižna omara, ki je, gledano s sofe, obenem tudi vizualni okvir postelje. V kopalnico in wc se dostopa tako iz dnevnega prostora kot iz spalnice. Za razliko od večine stanovanja, ki je v belih tonih, sta knjižna omara in spalni prostor bolj barvita in živahna, a pravzaprav le zaradi dodatkov. Barvni dodatki (luči, knjige, slike, zavese in ostali dekor) so po stanovanju razmeščeni izjemno harmonično - ravno prav, da prostor deluje igrivo, a še vedno umirjeno.

Uživajte v virtualnem sprehodu po tem preprostem, a čudovitem pariškem stanovanjcu - morda tudi sami dobite kakšno inspiracijo …

V.V.

Freshome

slika1.jpgslika8.jpg