Kofitajm: Nina Šušnjara

8. 4. 2015 // Scena / Estrada

Pa smo ga dočakali. Prvi KOFITAJM. Rubrika je načeloma zelo preprosta. Na kavo peljem eno zanimivo osebo iz družabnega življenja, s katero brez dlake na jeziku in v sproščenem duhu ob tej priljubljeni pijači poklepetava o različnih temah. Spoznajmo ljudi takšne kot so v resnici.

»Nina, kava danes?« je verjetno največkrat z moje strani napisano vprašanje v njenem telefonu. In boljše priložnosti, kot je ta, da Nino povabim na kavo po malce bolj »uradni dolžnosti«, res ne bi moglo biti. Z Nino, za katero lahko ponosno rečem, da je ena od mojih najboljših prijateljic in zaupnic, je kofetkanje prava terapija. In prav zato sem za prvi KOFITAJM izbral modno oblikovalko Nino Šušnjara.

Čeprav je Nino resnično težko dobiti, da ima kak prosti trenutek za hitro kavico, je tokrat sprejela vabilo brez kakšnih ovir. Za naju je kofetkanje nekakšen obred, na katerem predelava vse teme, in tudi tokrat je bil KOFITAJM edinstveno doživetje. Iz najine mize v Svetovni kavarni Sputnik je večinoma odmeval glasen smeh. Če bi se razpisal o vsem, kar sva govorila, bi lahko napisal tudi malo daljši roman. Ker Nina dobesedno diha za svoj posel, seveda debata teče tudi o modi in prav občudujem jo, ko predano razlaga, da je obleka, ki jo človek nosi, eno od orodij komuniciranja in ustvarjanja vtisa, zato je še kako pomembno, da se v njej dobro počutimo. »Le tako smo lahko popolnoma sproščeni. Pri oblikovanju se osredotočim na osebo, ki bo nosila to obleko. Prisluhnem željam strank, pri tem pa poskrbim, da je obleka unikatna in kreacija izvirna. Svetujem tudi pri celotni podobi, pričeski in ličenju, za kar lahko priporočim tudi najboljše strokovnjake iz tega področja s katerimi redno sodelujem. In skupaj postavimo piko na i.« Zanimivo, da čeprav se poznava do zadnjega detajla in si zaupava čisto vse, vsakič znova izvem tudi kaj novega. Tokrat me je recimo udarila z novico, da se vneto pripravlja za nov projekt, lahko bi rekli celo, največji njen projekt doslej – na tujino. To sicer vem že od začetka, mi je pa zdaj zaupala nekaj novih podrobnosti, ki pa jih žal še ne smem deliti. Obljubim pa, da boste vse izvedeli zelo kmalu. No, lahko vam edino namignem to, da odhaja daleč. J Ob kapučinu, ki je Ninino standardno naročilo, kadar gre za kofetkanje, mi je Nina med drugim razkrila tudi, da sta s fantom Anžetom Zalarjem za letošnje leto sestavila »bucket list« oziroma nekakšen seznam stvari, ki jih bosta poskušala izpolniti ali pa uresničiti. Kdo bi si mislil, da po vseh teh letih še vedno vsakič odideva z vsaj eno novo informacijo drug o drugem več. In prav zato jaz najinim kofitajmom rečem kar obred prijateljstva!

Do naslednjič…

Foto: Jana Urbas

unnamed_1.jpgunnamed_5.jpg