Kofitajm: Manja Plešnar

3. 6. 2016 // Scena / Estrada

Rubrika je načeloma zelo preprosta. Na kavo peljem eno zanimivo osebo iz družabnega življenja, s katero brez dlake na jeziku in v sproščenem duhu ob tej priljubljeni pijači poklepetava o različnih temah. Spoznajmo ljudi takšne kot so v resnici!

Vem, grozen sem! Od zadnjega KOFITAJMA je preteklo malo več kot štiri mesece, zato za začetek eno mini opravičilo. Se bom poboljšal! Navsezadnje kavo pijem vsak dan, večkrat na dan in nič ne opravičuje te »praznine«, ki sem jo zadal svoji tako zelo ljubi rubriki KOFITAJM z Nejcem Simšičem.

Za tokratno kofetkanje sem dolgo razmišljal koga bi peljal na kavo in nadaljeval od tam, kjer ponavadi končava pogovor. In res, ni bilo boljše izbire ta trenutek. Razlogov je pravzaprav več: ker se nisva videla skoraj eno leto, ker se je preselila v tujino in ker je zadnje tri mesece vsak dan okupirana s službo, ki ji je tako zelo pisana na kožo. »Halo, govori Big Brother! Manja, imaš natanko eno minuto časa, da določil dan za kofitajm!« In tako je beseda dala besedo in z voditeljico Manjo Plešnar sva že sedela na kavici v ljubljanski Playi. Bivša cimra (ja, pred leti sva skoraj dve leti živela skupaj!) je prišla, kot pričakovano, s svojo ljubko kužiko Dallas, pasme kitajski goli pes, ki se je ves čas stiskala k meni. Macchiato in podaljšana kava.

KOFITAJM je tudi tokrat bil čisti užitek, kako ne, saj sva z Manjo oba strastna kofetarja. »V Beogradu se je v zadnjih letih razvila kultura kafeterije in pitja kave. Delajo svoje mešanice kav in tam je prav obred pitja. Zahajam zdaj redno tja in sem prava fenica kofetkanja. In prav zato mirno lahko rečem, da v Ljubljani redko kateri lokal postreže s pravim macchiatom, kot ga pijem jaz,« v smehu pove Manja, ki na dan spije dve kavi, če je pa drzna, pa tudi tri. Te dni ji je kava redna spremljevalka, saj se resničnostni šov Big Brother, ki ga že tri mesece vodi vsak dan, počasi približuje koncu. »Niti en dan se nisem naveličala, kvečjemu še bolj zaljubila. Zdaj se bolj bojim, kako bo, ko bo šova konec. Televizija je zame droga, ki me je zasvojila. Uživala sem vsako minuto in tudi do konca še bom. Najprej nas v torek, 7. junija čaka mini finale, kjer bosta izpadla dva tekmovalca, nato pa nas čez dva dni, 9. junija, čakata finale in superfinale, kjer se bo za zmago potegovalo pet tekmovalcev. Skatka napeto bo,« je v smehu razložila Manja, ki je v vodenju Big Brotherja uživala tudi z vidika mode. »Toliko oblek kot sem imela na voljo tukaj, ne vem, če sem kdaj imela. (smeh) S stilistko Lizo Rihar sva se odlično ujeli in res sem se vsakič počutila kot na modni pisti.«

Zaljubljena v življenje, Manja, kar zasije od sreče, ko pogovor nanese na dogodek, ki jo čaka po koncu šova. Velika poroka s svojim zaročencem Daliborjem. »Zdaj že lahko povem, da bo poročni žur v hotelu Vander v centru Ljubljane, kjer bomo le najbližji sorodniki in najožji prijatelji. Veliko se bo dogajalo, od vožnje z ladjico po ljubljanici do zabave na terasi hotela, kjer je tudi bazen, hehe. Sva se odločila, da bova denar namesto velikega in razkošnega slavja raje dala v nek »fond« za potovanje. (smeh)« Prvemu pa mi je Manja tudi zaupala, da se bo po koncu šova umaknila iz medijev. »Vsaj za nekaj časa. V Beogradu, kjer bom živela, sem že navezala stike z somišljeniki in sem se odločila, da bi šla čisto v drugo smer, v umetnost. Lepo mi je začeti od začetka, v drugi državi in veš, da lahko na novo začneš neko poglavje v življenju. Noben me ne pozna tam, kar mi je všeč, saj bom pri 35. letih imela novo življenje. Vsake toliko je treba zamenjati stvari v življenju, če ne se nehaš razvijati. Tudi mama mi je rekla, da je treba na vsake toliko let zamenjati tudi ljubimce. (smeh)«

Do naslednjič, ko bo na vrsti moja draga prijateljica, ki se je med drugim bojijo marsikateri politiki…

Foto: Klemen Razinger

klemen_razinger_kofitime_10_5_2016-dsc_2277.jpgklemen_razinger_kofitime_10_5_2016-dsc_2140.jpg