Bili smo na predstavitvi konceptne trgovine Extraordinary

1. 6. 2018 // Scena / Dogodki

Ta teden smo se udeležili uradne predstavitve konceptne trgovine Extraordinary, na kateri je direktorica podjetja Iris Jeraj Peterca skupaj s parom iz Yuka studia (Eva Ferlan in Marko Forte), s katerima so zasnovali koncept trgovine, predstavila sveže, okolju prijazen program in znamke oblačil, obutve, kozmetike in dodatkov za dom.

Dopoldanske tiskovne konference so se udeležil novinarji vseh glavnih modnih revij in časopisov. Na njej je direktorica predstavila koncept trgovine, ki želi ljudem ponuditi celostno izkušnjo, kot jo poznajo drugod po svetu: da v eni trgovini lahko kupiš obleko, torbico, rožo, revijo, dodatek za dom in se počudiš udobno in sproščeno. Trgovino so zasnovali na predanosti modnim in trajnostno naravnanim znamkam izdelkov, ki izbirajo surovine in procese tako, da čim manj obremenjujejo okolje.

Pri znamki CLOSED so se navdušili nad svežino, nemško kakovostjo in izredno nosljivostjo. Navdušil jih je tudi odgovoren in okolju prijazen pristop, saj imajo tudi v prihodnosti cilj stalnega izboljševanja že tako visokih standardov izdelave. Vrhunsko oblikovanje in kakovost brez kompromisov - to je filozofija, ki vodi do odgovorne proizvodnje - od izbire materialov do skrbne izbire proizvajalcev že od leta 1978. Znamka je najbolj priljubljena v Severni Evropi, njihove kose pa nosijo tudi mnogi Hollywoodski zvezdniki/ce. Posebej znani so po kultnem jeans modelu pedal pusher.

Predstavili so tudi posebnost, lastno modno znamko trgovine, Extraordinary., srajce in srajčne obleke, ki vsebujejo udobne, sproščene, a hkrati modne kose za ženske. Vsi kosi so skrbno narejeni v Italiji v družinskih manufakturah z dolgoletno tradicijo elegance in ljubeznijo do podrobnosti. Moško linijo napovedujejo za jeseni. Direktorica je omenila tudi drugo znamko podjetja v trgovini: Viva’s, ki je prepoznavna predvsem po rastlinsko barvanih usnjenih torbah in organskih majicah, katere program trenutno opuščajo.

Trgovina ponuja tudi program za dom. Zanimive rastline v trgovini so naprodaj, ne manjkajo tudi tuje revije, knjige iz lastne založbe ter skodelice in krožniki Sisi za popoln zajtrk/kavo/čaj z umetniško noto. To so izdelki umetnice Silvije Jerman Geelen, znane po legendarnem Sisi-shop-u v Stari Ljubljani, ki sedaj živi in ustvarja na Nizozemskem, njena zaščitna znamka pa so naravne barve in material ter duhovita umetniška sporočila na keramiki.

Trgovini so pridali umetniško noto z mini galerijo, kjer nekaj mesecev na leto gostijo umetnika/umetnico s prodajno razstavo. Trenutno se z modno ilustracijo predstavlja umetnica Meta Wraber, katere akvareli so bili objavljeni na naslovnici ruskega Harper’s Meta Wraber Bazaarja, ustvarja pa tudi za modno hišo Chloe.

V nadaljevanju preverite, kako smo se imeli na predstavitvi trgovine, ki vsekakor ima nekaj več!

V. J.

Foto: Extraordinary

20180530-extraordinary-111.jpg20180530-extraordinary-92.jpg