Nelizabeta v tekmi za najboljšo torbico na svetu

12. 6. 2017 // Moda / Modni insajder

Neli Štrukelj, ki ustvarja pod znamko Nelizabeta, je prva slovenska modna oblikovalka, ki se ji je uspelo uvrstiti v finale ameriškega natečaja za neodvisne oblikovalce Independent Handbag Designer Awards v kategoriji za najboljšo okolju prijazno torbo - Best green handbag.

Slavnostna podelitev nagrad se bo zgodila 14. junija v New Yorku v organizaciji Handbag Designer 101, ki že enajsto leto podeljuje nagrade najboljšim neodvisnim oblikovalcem torbic iz vsega sveta. Le 45 izdelkov/torbic izmed več kot 1500 vlog s petih kontinentov iz 28 držav se bo v finalu potegovalo za glavne nagrade v desetih kategorijah. Po besedah idejne vodje projekta Emily Blumenthal je poslanstvo natečaja odpiranje novih poslovnih priložnosti sodelujočim oblikovalcem in predvsem zmagovalcem, krepitev njihovih blagovnih znamk v sodelovanju z vodilnimi imeni modne industrije in medijev.

Torbica “Rosa” iz kolekcije Mod-You-L`Art blagovne znamke NELIZABETA oblikovalke Neli Štrukelj je bila izbrana v kategoriji The Basic Adhesive Best Green Handbag, v kateri tekmujejo torbe, izdelane iz recikliranih, okolju prijaznih in naravnih materialov po načelu trajnostnega oblikovanja. Neli Štrukelj je bila izbrana v tej kategoriji kot ena od petih finalistov med več kot tisoč prijavljenimi iz vsega sveta.

Modyoulart je okolju prijazna kolekcija torb iz modularnih enot, koščkov - ostankov različnih (tekstilnih) materialov. Torba je oblikovana v skladu s strategijo “Zero waste” brez ostankov. Poleg uporabe sekundarnih surovin, ki vplivajo na zmanjševanje količine odpadkov v primarni fazi oblikovanja, optimalni izkoristek materiala zagotavlja tudi kvadratna oblika modulov, saj omogoča krojenje brez ostankov v sekundarni fazi oblikovanja. Torbe so izdelane brez šivanja, zgolj s prepletanjem/pretikanjem zavihkov modularnih enot. Moduli so med seboj povezani po tradicionalnih predlogah za vezenje, torej gre za sodobno interpretacijo tradicionalne obrti - vezenja, s katerimi so včasih okraševali narodne noše in druge tekstilne izdelke.

Držimo pesti, da bosta Neli Štrukelj in njena torbica, ki si jo lahko ogledate v nadaljevanju, prejeli izjemno nagrado ter nadarjeni oblikovalki za že dosežen uspeh iz srca čestitamo!

V. J.

Foto: Nelizabeta

kolekcija_mod-you-lart.jpgneli_s_trukelj-_torbica_rosa-_kolekcija_mod-you-lart.jpgnelizabeta-_torbica_rosa-_kolekcija_mod-you-lart.jpg