Slovenska oblikovalka Jelena Pirkmajer danes na newyorškem tednu mode!

9. 2. 2018 // Moda / Modne piste

Jelena Pirkmajer, ena najprepoznavnejših obrazov slovenske modne industrije, lastnica, oblikovalka in vodja znamke Cliché, bo imela čast svojo čisto novo kolekcijo najprej predstaviti v okviru newyorškega tedna mode.

Znamka Cliché bo imela svojih vsega skupaj 36 novih oblikovalskih modnih kosov v New Yorku priložnost predstaviti celo dvakrat. Prvič danes, kjer se bo predstavila skupaj s kolektivom neodvisnih modnih oblikovalcev Flying Solo NYC / Cliché in Jelena, in naslednjič 14. februarja, ko bo Cliché s svojo kolekcijo celo odprl newyorško prizorišče tedna mode.

To je za modne oblikovalce na drugi strani sveta še večja čast in priložnost, kot pri nas, kjer se običajno večji poudarek in težo izkaže tistim oblikovalcem, ki sklope revij “zapirajo”. Trendi, kot jih tokrat zapoveduje Cliché, bodo žareli v rdečih, črnih, zlatih in oranžnih tonih, razkrijemo lahko, da je ponovno stalnica kolekcije že prepoznavni Clichéjev oversized plašč. Pot v Ameriko bo za znamko Cliché sicer že drugi obisk ameriškega tedna mode v zadnjega pol leta. Sicer pa bi lahko zapisali, da je Jelena že domača, priljubljena in uigrana tudi na velikem globalnem modnem prizorišču, saj se v zadnjih destih letih v okviru NY Fashion Weeka predstavlja že devetič.

Bravo, Jelena!

V. J.

Model: Ula Furlan
Znamka: Jelena Pirkmajer: Cliché
Fotograf: Gregor Fajfar

cliche_1.jpg1.jpgJelena Pirkmajer2.jpgJelena Pirkmajer