V pričakovanju ljubljanskega tedna mode LJFW

14. 3. 2018 // Scena / Napovednik

LJFW ni samo tridnevni dogodek, ampak je zgodba o modi, ki se dogaja tudi v času med edicijami Ljubljanskih tednov mode.

Cilji LJFW so splesti dolgotrajne vezi, odpirati vrata, širiti meje, predstaviti nova oblikovalska imena slovenskemu trgu in obratno. Ekipa želi pokazati, da je Ljubljana mesto, ki lahko v regiji tudi na področju oblikovanja igra pomembno vlogo. Sčasoma želijo postati najmočnejši regijski Teden mode in tako bo na primer del programa LJFW tudi revija “Belgrade Fashion Week Showcase”, ki bo skupek izhodov oblikovalcev z omenjenega tedna mode.

Spomladanska edicija, ki se bo odvijala med 4. in 6. aprilom, v prostorih Viba filma, ponovno zajema oblikovalce iz regije. Na modni pisti bodo svoje kreacije predstavili oblikovalci iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Madžarske. Poleg uveljavljenih domačih in tujih imen bodo tudi letos pokazali kreacije slovenskih predstavnikov vsakoletnega natečaja Fashion Scout SEE, ki se bodo s svojimi kolekcijami 21. aprila predstavili v regionalni konkurenci pred mednarodno žirijo na Beograjskem tednu mode in se potegovali za modno revijo v Londonu. To so Nataša Hrupič, Barbara Vrbančič in David Bacali.

Tudi tokrat bo uradni showroom izbranih kosov z modne piste LJFW v Trgovini s konceptom Pentlja in sicer od 13. aprila dalje. Dolgoletno partnerstvo jih veže tudi z Mič Stylingom​, ki bo z novimi idejami in številno ekipo tudi na tokratnem dogodku poskrbel za pričeske manekenk na modnih revijah. Ličenje modelov bo potekalo pod kreativnim vodstvom oblikovalke maske Špele Eme Veble​, kot že toliko let po vrsti, se bodo po pisti LJFW ponovno sprehodili modeli​​ Immortal​ ​Models​​Managementa​.

Driven by FORD z Majo Štamol: Fashion & sweets

Ford se v letošnji pomladni ediciji znova pridružuje LJFW kot glavni podpornik največjega modnega dogodka pri nas, obenem pa tudi z drugo kolekcijo ‘Zapeljano s Fordom’, pri kateri so znova podprli modno ustvarjanje Maje Štamol.

Massova modna napoved

Kakšna trendi obutev bo naša nepogrešljiva spremljevalka v pomladno poletni sezoni, bo 6. aprila na naši modni pisti razkril ​Mass​, največji ponudnik modne obutve v Sloveniji. Poudarek bo predvsem na trendih s področja elegance, kjer so letos prisotne petke različnih višin in oblik, velik trend pa je tudi obutev za tiste, ki jim poleg modnega videza veliko pomeni udobje (mule natikači in superge).

Prijeten okus, premišljena vsebina in privlačen videz

Med pokrovitelji LJFW je tudi ​Vitamin Well​, visoko kakovostne osvežilne negazirane pijače, prijetnega okusa, premišljene vsebine in privlačnega videza. Predstavljajo alternativo vsem sladkim sokovom in gaziranim pijačam, ki jih vsakodnevno pijemo za žejo. V primerjavi z omenjenimi napitki imajo več kot pol manj kalorij. Na voljo so različni okusi, vsak s svojo funkcijo glede na vsebovane vitamine in minerale.

Brezčasna osvežitev

Spomladanski LJFW bo potekal tudi v družbi ​Camparija​, najbolje prodajanega aperitiva na svetu. Z živo rdečo barvo, unikatnim grenkim okusom in brezčasno podobo je Campari idealna osnova za svetovno znane koktejle. Še pred začetkom Ljubljanskega tedna mode, si lahko namešate svojega, legendarni ​Campari tonic​.

0,3 dcl Campari

1 dcl tonik

1 krhelj limete

¾ Vinskega kozarec napolnimo z ledom, natočimo vse sestavine in okrasimo s krhljem limete.

Pri tem ne pozabite, da minister za zdravje opozarja, da prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Uradni hashtagi tedna mode LJFW so: #LJFW #MojaFiesta #FordSlovenija #massshoes #vitaminwelll #Campari.

V. J.

Foto: Mimi Antolovič

ljfw-april2018-image-foto_2100x1400px_mimi_antolovic.jpg