Testenine carbonara s kozicami in zelenimi šparglji
Testenine carbonara s kozicami in zelenimi šparglji predstavljajo hiter in enostaven obrok (lahko ga pripravimo v manj kot 30-ih minutah) ter zdravo alternativo običajnim težkim carbonara omakam. Da božanskega okusa, s katerim rezanci al-dente in mikavna omaka razvajata naše brbončice, niti omenjamo ne…
Za 4 porcije potrebujemo:
0,5 do 1 kg kozic
500 g špargljev (narezanih na 5 cm dolge kose)
½ skodelice nasekljanih šampinjonov
1 žlico olivnega olja
2 žlici zdrobljenega česna
250 g testenin
4 rezine slanine, popečene in nadrobljene
2 jajci
½ skodelice sveže naribanega parmezana
sol
poper
svež peteršilj (nasekljan)
Navodila:
Testenine skuhamo po navodilih, odcedimo in postavimo na stran. V veliki ponvi na olivnem olju popečemo kozice, šparglje in gobice. Dušimo 3 minute, dodamo česen, premešamo in dušimo še nekaj minut. Nato ponev odstavimo. V majhni posodi razžvrkljamo jajca, sol, poper, peteršilj in parmezan. Zmes zlijemo čez testenine in jih dodamo kozicam v ponvi. Ponovno pristavimo na ogenj in pečemo približno 3 minute, dokler jajca ne zakrknejo. Dodamo koščke popečene slanine in odstavimo. Testenine razdelimo po krožnikih in jih postrežemo posute s parmezanom.
M.V.
Foto: Lecremedelacrump