“Stir fried” piščanec s čilijem in baziliko
Za enostavno tradicionalno tajsko jed, ki kar poka od aromatičnih okusov potrebujemo:
2 žlici olivnega olja
450g piščančjih stegen, narezanih na koščke
2 stroka česna, nasekljana
1 bela čebula, narezana na tanke rezine
3 sveži čiliji, narezani na tanke trakove
2 žlici ribje omake
2 žlici sojine omake
2 žlici sladkorja
pest svežih bazilikinih lističev
Priprava:
Vok oziroma veliko ponev postavimo na močan ogenj in dodamo žlico olja. Ko se segreje, dodamo piščanca in ga na močnem ognju pražimo približno 10 minut. Lepo zapečenega odstranimo in v vok dodamo preostalo olje. Vanj vržemo česen in čebulo, premešamo in pečemo približno 3 minute. V vok nato stresemo pečene koščke piščančjih stegen, dodamo čilije, ribjo omako, sojino omako in sladkor. Med pečenjem na visokem ognju mešanico vztrajno mešamo približno 8 minut, nato jed potresemo z bazilikinimi lističi in postrežemo.
M.V.
Foto: Jeanetteshealthyliving