Poletni recepti: lučke lubenica & kivi

30. 6. 2017 // Lifestyle / Kulinarika

V kolikor želite ta vikend svoje najdražje presenetiti z okusno in osvežilno sladico, jim pripravite lučke iz lubenice in kivija.

Za 10 lučk potrebujemo:

550 g na koščke narezane lubenice

5 žlic sladkorja

1 žlica limoninega soka

1 žlica naribane temne čokolade

120 ml kokosovega mleka

6 kivijev.

Priprava:

V električnem mešalniku zmeljemo na kocke narezano lubenico skupaj z 2 žlicama sladkorja in limoninim sokom. Sadno kašo prelijemo v modelčke, ki jih napolnemo približno do 2/3. Po kaši potrosimo koščke čokolade in jih z nožem potisnemo v zmes. V sredino zmesi potisnemo palčke, modelčke zapremo in jih za 3 ure in pol shranimo v zamrzovalnik.

Zadnjih 30 minut zamrzovanja pripravimo drugi sloj. V kozico vlijemo kokosovo mleko in mu dodamo 1 žlico sladkorja. Segrevamo na zmerni temperaturi toliko časa, da se ves sladkor raztopi, potem pa kozico odstavimo in zmes hladimo 30 minut.

Modelčke vzamemo iz hladilnika in dvignemo pokrovčke. Na zamrznjeno sadno kašo vlijemo tanko plast ohlajenega sladkanega kokosovega mleka. Nezaprte modelčke za 45 minut shranimo v zamrzovalnik.

Kivije očistimo, olupimo in narežemo na koščke, ki jih skupaj z 2 žlicama sladkorja v blenderju gladko zmešamo. Sadno kašo precedimo čez drobno cedilo, da odstranimo semena. Precejeno zmes hladimo 30 minut, potem pa jo previdno vlijemo na zamrznjen sloj kokosovega mleka. Modelčke zapremo in lučke pred serviranjem shranimo v zamrzovalnik še za 2 do 3 ure.

Mmm, dober tek!

V. J.

Foto: Cooking Classy

cooking_classy.jpg