Gostilna in pivnica Stari pisker postaja svetovno znana

12. 6. 2019 // Lifestyle / Kulinarika

Gostilna in pivnica Stari pisker, v katero nadvse radi zavijemo, ko se mudimo v Celju, postaja svetovno znana po okusnih in inovativnih jedeh. Za božanski okus svojih jedi poskrbijo z inovativnimi recepturami in izbiro slovenskih rejcev govejega mesa ter ostalih slovenskih kakovostnih sestavin. V njihovem fotonatečaju za najbolj slastno fotografijo njihovih burgerjev: "Če ne fotkaš, nisi jedel", sodeluje lepo število kulinaričnih navdušencev, na spletni strani Odprte kuhne pa so o njih zapisali: "Brez njihovih slastnih rebrc in picanha steaka si Odprte kuhne preprosto ne znamo več predstavljati." Lahko bi rekli, da Gostilna in pivnica Stari pisker uspešno piše zgodbo o uspehu in da bomo o njih zagotovo še veliko slišali.

Bili so eni prvih, ki so začeli pripravljati kvalitetne burgerje z mesno polpeto, ki je iz 100% govejega mesa in slovenskega porekla. Omenjene polpete so pečene na pravem roštilju, na oglju, na odprtem ognju, na originalen, klasičen način. Njihovi burgerji presegajo zgodovinsko kombinacijo krušne bombetke in mesne polpete. Danes v Starem piskru govorijo o gurmanskih kombinacijah, ki s kakovostnimi sestavinami zadovoljijo še tako zahtevnega jedca. Več kot burgerji. Šteje samo dober okus. To je njihov moto, ki mu zvesto sledijo.

Aprila so na svojih družbenih omrežjih objavili, da iščejo slovenske rejce kvalitetnega govejega mesa. Odziv rejcev je bil izjemen, kar jih je zelo razveselilo, saj je sveže in kvalitetno meso pogoj za okusnost burgerjev. Posebno pozornost namenjajo tudi krušni bombetki, pečeni po hišnem receptu ter hišnemu namazu, ki ostaja skrivnost. Tudi ostale sestavine v burgerju so domače, slovenske.

V Starem piskru so razpisali foto natečaj za najbolj slastno fotografijo njihovih burgerjev, zmagovalca pa bodo bogato nagradili. Več podrobnosti o natečaju najdete na njihovi Facebook strani ter v reviji Digitalna kamera. Razpisali so dve kategoriji; prva je prosta (gostilna in pivnica Stari pisker), druga pa "več kot burger". Moto se glasi. "Če ne fotkaš, nisi jedel." Natečaj se bo zaključil 31. avgusta 2019.

V. J.

Foto: Stari Pisker

1.jpg