Lepotni profil: Maja Šušnjara

23. 3. 2018 // Lepota / Trendi ličenja

Tokrat je na vprašanja iz naše rubrike Lepotni profil odgovorila znana umetnica ličenja Maja Šušnjara. Pa poglejmo, kakšna je njena dnevna lepotna rutina in na katere magične lepotne proizvode prisega ...

Jutranja in večerna nega?

Moja jutra so posvečena predvsem temu, da se mi čim manj mudi, da pravočasno vstanem, da morda celo pojem zajtrk in v miru začnem dan. Če torej uspem jutro začeti tako (beri: ne preslišim budilke in se otroci čudežno hitro oblečejo), potem si vzamem par minutk v kopalnici zase in si obraz umijem z zelo hladno vodo (da pridem k sebi), nanesem serum ali kremo, počakam da se malo vpije in potem sledi še 5-minutni make up. In smo.

Zvečer pa je moj ritual malo daljši. Najprej in vedno (ne glede na uro in utrujenost) dobro z obraza očistim ličila. Potem sledi tonik in zadnja leta še krema proti gubicam za predel okoli oči, serum in krema - trenutno Medex Beesecret. Če sem pridna si ob tem še malo s prsti pomasiram obraz, saj veste, vsi gibi v obratni smeri gravitacije. Na gor☺ in seveda čim prej v posteljo.

Najljubši izdelki za nego?

Čistini izdelki znamke Sisley, serum in krema Beesecret iz Medexa, ki sta res pravo odkritje in pridobitev na mojem lepotnem oltarju, mazilo za ustnice Melem.

Dnevna rutina ličenja?

Moja dnevna rutina ličenja se precej razlikuje od tiste večerne, nočne različice. Za vsak dan si za ličenje vzamem približno 5-10 minut in vse naredimo zelo hitro. Najprej nanesem serum ali kremico (odvisno od letnega časa), počakam da se le-ta v kožo dobro vpije, potem pa s prsti vtrem tekoči puder in ga na določenih delih nežno fiksiram s pudrom v kamnu. Ampak res ne pretiravam, saj želimo ohraniti tisti »glow« na koži. Z osvetljevalcem osvetlim predel pod očmi, ki prisežem, takoj deluje osvežujoče. Dodam malo bronzerja, malo pink na lica namažem trepalnice in s senčilom dopolnim obrvi. Na poti do avta dodam še gloss in sem ready za izzive tistega dne. Če se dobro počutimo, tudi meč lažje vihtimo. ☺

Najljubši izdelki za ličenje?

Puder lasting silk UV foundation Giorgio Armani, osvetljevalec YSL Touche Eclat, puder v kamnu Chanel Poudre Universelle Compacte, bronzer Guerlain, rdečilo za lica MacCosmetics, šminka Mac Cosmetics, gloss Essence Colour Boost Vinylicious Liquid Lipstick, maskara Divaderme, senčilo za obrvi Benefit.

Kaj je vedno v tvoji torbici?

Parfum Bvlgari Omnia Crystalline, rdeča šminka, pinky gloss. Pa seveda mobitel in dodatni polnilec in brez planerja tudi nikamor ne grem. Pa seveda še veliko drugih nepotrebnih stvari, zaradi česar ženske res ne maramo, da kdorkoli gleda v našo torbico. To je naš povsem zasebni prostor, zato lepo prosim, back off.

Najljubši wellness tretma?

Obožujem wellness razvajanja in moj »all time favorite« so ayurvedske masaže, po možnosti štiriročna sinhrona ayurvedska masaža. Na Šri Lanki - da padeš dol.

Najljubši DIY nasvet za nego doma?

Internet je res poln receptov za domače maske in pilinge, ampak bi verjetno za najljubšega izbrala parno kopel. Po pilingu in pred nanosom čistilne maske, svoj obraz za 10 minut izpostavite pari iz lonca, v katerega ste dali kamilice ali pa zajeten kup morske soli. Pomaga pri čišenju kože, saj odpre pore in imajo tako vsi negovalni izdelki, ki jin nanesemo na obraz večji in boljši učinek.

Kaj na svojem obrazu najraje poudariš?

Uf, težko se odločim ... včasih oči, včasih ustnice, je pa res da se s poudarjenimi ustnicami res dobro počutim. Tako da ja, ustnice zmagajo!

Najljubši vonj?

Trenutno Bvlgari Omnia Chrystalline. Včasih vmes pa še Chanell Mademoiselle.

Najljubši lepotni nasvet?

Dovolj vode, dovolj spanca in nasmeh. Potem pa še tole ... leta gor, make up dol in uporabljajte barve pri ličenju, vsaj malo. To deluje tako, kot pomlad med letnimi časi. Mladostno in sveže.

V. J.

Foto: Arhiv Maje Šušnjara

img_2400.jpgimg_2397.jpg1.jpg