Vse o laserskih odstranjevalcih dlačic za domačo uporabo

22. 11. 2016 // Wellness / Telo

Ker bi tudi pozimi rade svilnato gladko kožo, smo se tokrat pozanimale, kako delujejo laserski odstranjevalci dlak za domačo uporabo, s katerimi se lahko nezaželenih dlačic znebimo kar v varnem zavetju svojega doma ...

Kako delujejo laserski odstranjevalci dlak za domačo uporabo?

Laserski odstranjevalci dlak temeljijo na tehnologiji luči IPL in delujejo tako, da svetloba iz njih potuje do korenin dlak, kjer se spremeni v vročino, ki uniči dlako. Ponavljanje tega načina odstranjevanja dlačic pusti kožo čudovito, brez dlak in gladko na otip.

Kakšni so kriteriji za uporabo tehnologije IPL?

Laserski odstranjevalci dlak, kot je na primer Philips Lumea, lahko uporabljajo skoraj vsi ljudje, od tistih s porcelanasto belo poltjo do tistih s svetlo rjavo, rumeno, rjavo poltjo itd. Najboljši rezultati so pri dlakah, ki so temnejše od polti, ter pri ljudeh, ki imajo temno rjave ali črne lase. Tisti s svetlo rjavimi lasmi bodo prav tako dosegli želene rezultate, za katere pa bo potrebna večja ponovitev tretmajev. Uporaba tovrstnih naprav se odsvetuje temnopoltim osebam, saj lahko povzroči spremembo pigmentacije, prav tako se tovrstne depilacije ne smemo lotiti takoj po sončenju.

Na katerih delih telesa lahko uporabljamo tovrstne naprave?

Laserski odstranjevalci dlak, kot je na primer Philips Lumea, so primerni za odstranjevanje dlak z vseh delov telesa, vključno z občutljivimi predeli, kot so obraz (zgornja ustnica, brada in zalizci), pazduhe, bikini predel in trebuh. Seveda se je pred nakupom o tem potrebno pozanimati, saj nekateri laserji za domačo uporabo niso primerni za uporabo na občutljivih predelih, kot je obraz.

Kako poteka postopek uporabe domačega laserja?

Depilacije z domačim laserjem se lotimo tako, da najprej pobrijem predel, s katerega želimo odstraniti nezaželene dlačice, in ga osušimo z brisačo. Nato prižgemo napravo in lučko usmerimo na pobrit predel. Med postopkom lahko občutimo rahlo pekoč občutek, zato se pri prvi uporabi priporoča nastavitev na najbolj nežno obsevanje.

Kolikokrat je potrebno ponoviti postopek?

Postopek je potrebno ponoviti na približno 2 tedna. Že po nekaj mesecih uporabe domačega laserja naj bi bile dlake vidno stanjšane in zredčene, po šestih mesecih pa lahko pričakujemo popolno gladkost tudi do enega leta.

Minusi in plusi tovrstnih naprav

Med minusi je morda cena tovrstnih naprav, saj stanejo med 300 in 500 evri. Vendarle pa z nakupom IPL naprave na dolgi rok prihranimo (pomislite, koliko na leto odštejete za voskanje). Poleg tega lahko postopek izvajamo doma, takrat ko nam ustreza. Omeniti je potrebno še, da v izjemno redkih primerih pride do manjših opeklin in spremenjene pigmentacije kože.

V kolikor razmišljate o tem, da bi si praznike polepšale s tovrstno napravo, pokukajte na Big Bangovo spletno stran www.bigbang.si, kjer vas čaka promocijska akcija, ki omogoča nakup Philips Lumee povsem brez tveganja. Če izdelek ne bo izpolnil vaših pričakovanj, vam po 100 dneh preizkušanja jamčijo vračilo kupnine.

V. J.

Foto: Philips

6.jpeg1.jpeg