Kaj moramo vedeti pred trajnim laserskim odstranjevanjem dlak?

17. 4. 2018 // Wellness / Telo

Hitro prihaja naš najljubši čas brezskrbnih poletnih dni, ki jih bomo preživele na plaži, pod palmami in oblečene samo v naš najljubši bikini. Da bo preživljanje sproščenih poletnih dni še prijetnejše, bomo pred tem z nog, rok, bikini predela in pazduh odstranile nadležne dlačice. V kolikor tudi ve že dalj časa premišljujete, da bi se trajno znebile dlačic, pa pred odhodom v kozmetični salon preberite naš vodič po trajni depilaciji.

V salonu Ajna, kjer imajo dolgotrajne izkušnje s tehnologijo IPL (intenzivna pulzna svetloba) za trajno odstranjevanje dlak, aken, solarnih in starostnih pigmentacij ter razširjenih žilic, so nam razkrili nekaj več o tej med ženskami in tudi moškimi nadvse priljubljeni metodi.

Kaj je to IPL laserska depilacija?

IPL laser (intenzivna pulzna svetloba) je aparat za selektivno fototermolizo. Dovršena tehnologija združuje izkušnje in raziskave s področja elektro-koagulacije in laserske tehnike. Metoda je neinvazivna, saj se koža ne prebada. Sam postopek izključuje možnost nastanka okužbe, ker je svetloba laserja 100% sterilna.

IPL trajno odstranjuje dlake na obrazu, bikini predelu, nogah, rokah, hrbtu; akne; solarne in starostne pigmentacije; razširjene žilice na obrazu.

Fotopomlajevanje obraza s pomočjo IPL laserja

Z IPL laserjem v salonu Ajna izvajajo tudi izredno učinkovit postopek fotopomlajevanja obraza, s katerim izboljšajo tonus kože, stimulirajo obnovo kolagena in elastina ter odstranjujejo razširjene kapilare na obrazu. Rezultat postopka je gladka, napeta in enakomerno obarvana koža. Postopek ni boleč, rezultati so vidni takoj.

Kaj moramo vedeti pred odhodom v kozmetični salon?

Pomen absorbcije svetlobnih impulzov v melanin

Pri trajnem odstranjevanju dlak je primarnega pomena absorbcija svetlobnih impulzov v melanin. Zato je pomembno dejstvo, da s selektivno fototermolizo uničimo le tiste dlačice, ki vsebujejo veliko melanina, torej temne. Tudi debelina same dlake ima tu pomembno vlogo, saj večja ko je površina za absorbcijo, večji je učinek. Torej debelejše in temnejše dlačice je lažje uničiti.

4 tedne pred posegom dlake odstranjujete le z britjem!

Ko se odločimo za poseg fototermolize, moramo 4 tedne pred posegom dlake odstranjevati le z britjem. Na dan posega na kožo ne nanašajte ničesar. Prav tako se izogibajte rjavenju kože s katerim koli sredstvom. V tem obdobju je sončenje, uporaba solarija in kemičnih sredstev za samoporjavitev odsvetovana.

Odstranjavanje dlak lahko poteka le v fazi aktivne rasti

Dlačice lahko uničimo le v fazi aktivne rasti, zato je potrebno postopke ponavljati. V povprečju zadostuje za 80 % redukcijo poraščenosti na tretiranem predelu med 5 in 8 tretmajev laserske IPL depilacije. Enkrat letno priporočajo vzdrževalni tretma, saj s fototermolizo ne moremo spremeniti hormonskega statusa, niti ne dednega potenciala. Vsekakor pa je to ta hip zagotovo najučinkovitejša metoda.

V. J.

Foto: Raghunter Raghunter

1.jpg