To čudežno olje je naslednja najboljša stvar!

18. 11. 2020 // Wellness / Telo

Po kokosovem olju, ki je nekaj časa veljalo za 'must have' vsake lepotne navdušenke, je tukaj ricinusovo olje, ki naj bi imelo še več čudodelnih lastnosti. V nadaljevanju vam jih zaupamo 5!

Ricinusovo olje ima številne koristne lastnosti. Čeprav so ricinusova semena škodljiva in ricin, ki v njih nastaja, velja za enega najmočnejših strupov na svetu, je ricinusovo olje izjemno blagodejno. Pa poglejmo, za kaj ga lahko uporabimo ...

Proti zaprtju

Ricinusovo olje so že v egipčanskih časih uporabljali kot blago odvajalo. Če imate težave z zaprtjem, en teden uživajte polovico žlice ricinusovega olja na dan. Olje zaužijte zvečer, za boljši okus pa ga lahko zmešate tudi s sadnim sokom.

Proti plešavosti in razcepljenim konicam

Ricinusovo olje vmasirajte v lasišče in nanesite na konice las. Olje pustite v laseh vsaj 20 minut, lahko tudi celo noč. Postopek ponavljajte enkrat na teden.

Proti gubicam

Ricinusovo olje vsebuje veliko vitamina E, vlaži kožo in spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina. Zaradi vsega tega je čudovito sredstvo proti gubicam. Ricinusovo olje zmešajte z olivnim ali jojobinim oljem in mešanico namažite na obraz.

Akne

Zaradi vsega zgoraj naštetega ricinusovo olje dobro deluje tudi na aknasto kožo. Obraz si enkrat ali dvakrat dnevno namažite z ricinusovim oljem in postopek ponavljajte do 14 dni. Pred uporabo se prepričajte, da je olje hladno stiskano, saj lahko druge vrste zamašijo kožo.

Za daljše trepalnice, nohte in obrvi

Ricinusovo olje stimulira rast nohtov, trepalnic in obrvi. Nekaj kapljic z vatirano palčko vsak večer nanesite ob koren trepalnic, na obrvi in rob nohtov.

Pozor!

Ricinusovem olju se izogibajte v primeru nosečnosti ali če imate občutljiv želodec in težave z ledvicami. Prav tako ga ne uživajte v prevelikih količinah, ker lahko izzove drisko in bruhanje.

V. J.

Foto: Unsplash/Chelsea shapouri

chelsea-shapouri-r40eykvyuti-unsplash.jpg