Najboljši ​in najhitrejši ​način odstranjevanja dlak

8. 6. 2017 // Wellness / Telo

Sezona kopalk je tik pred vrati in čas je, da poskrbimo za gladko kožo na nogah, pod pazduho, na bikini predelu, na rokah in še kje. Ker se z gladko kožo enostavno bolje počutimo, bomo za temeljito depilacijo poskrbele, še preden skočimo v kopalke. Pred tem pa naj vam predstavimo optimalen način odstranjevanja dlačic, ki enostavno nadvlada vse ostale, velikokrat neprijetne, načine depilacije. To je IPL tehnologija odstranjevalcev dlačic, ki je z razvojem tehnologije na področju nege in urejanja telesa nasledila britvice, kreme, brivnike in epilatorje ter marsikateri dami precej poenostavila skrb za svoje telo.

In kako IPL odstranjevalec dlačic sploh deluje?

IPL kratica predstavlja depilacijo z intenzivno pulzno svetlobo, ki dlake osvetli s tako imenovanimi nežnimi svetlobnimi pulzi. IPL odstranjevalec dlačic deluje tako, da melanin (barvni pigment) v njih vpija svetlobo in jo pretvori v svetlobno energijo, ta pa v koreninah spodbuja počivanje lasnih mešičkov. Dlakam je preprečena ponovna rast, zato kmalu odpadejo.

Takšen odstranjevalec dlačic je enostaven za uporabo kjerkoli in kadarkoli. Ustvarjalci so preračunali, da za depilacijo spodnjega dela obeh nog potrebujete ​v zgolj 15 minut (pri najsodobnejših 8), kar pomeni, da sam postopek spada med hitre in med tiste, ki jih lahko ženske opravimo mimogrede v času jutranje ali večerne rutine. Predel bikinija je opravljen v 4 minutah, pazduhe v dveh in obraz v pičli eni minuti.

Pred nakupom IPL odstranjevalca dlačic naj vas opozorimo na to, da izdelek predstavlja popolno izbiro za dame, ki imajo po telesu črne, temno rjave, rjave in temno blond dlačice, še bolje pa je, če so kombinirane z belo, bež, svetlo rjavo, srednje rjavo in temno rjavo poltjo. Efektivnost IPL tehnologije je namreč odvisna od vrste kože in barve las oziroma dlačic, ki prevladujejo na vaši koži. Melanin vpija svetlobo IPL, zato aparata ne smete uporabljati tiste, ki se lahko pohvalite z zelo svetlimi, rdečkastimi ali belimi oziroma sivimi dlakami, ki vsebujejo zelo malo pigmenta. Prav tako se mu obvezno izognite gospodične s črno poltjo, saj produkt ne bo zaznal razlike med barvo kože in dlačicami, zato lahko pride do neprijetnih ter nepotrebnih opeklin.

V kolikor razmišljate o tem, da bi si brezskrbne poletne dni omogočile s tovrstno napravo, pokukajte na Big Bangovo spletno stran www.bigbang.si, kjer je ta hip najbolj vroč IPL odstranjevalec dlačic vsekakor Braun Silk-expert IPL s tehnologijo SensoAdapt™, ki ta trenutek omogoča najhitrejšo odstranjevanje dlačic doma. Ima namreč najhitrejšo IPL tehnologijo, ki je trenutno na voljo na trgu. S hitrostjo osvetlitve, ki jo dosega (manj kot 2 sekundi med svetlobnima pulzoma), omogoča odstranitev dlačice z nog že v samo 8 minutah!

V videu v nadaljevanju preverite, kako uporabljati Braun Silk-expert IPL, ki se je vsekakor znašel na našem poletnem shopping seznamu!

V. J.

Foto: Braun

2.jpg1.jpg