5 najboljših načinov za zmanjšanje celulita

21. 1. 2018 // Wellness / Telo

Če se spopadate s celulitom, vedite, da je to ena tistih težav, ki pesti več kot devetdeset odstotkov predstavnic nežnejšega spola. Pomarančna koža se najpogosteje pojavi na trebuhu, zadnjici, stegnih in bokih in vsekakor nima enostavne rešitve. Strokovnjaki se strinjajo, da celulit nastane zaradi neravnovesja v vezivnem tkivu in podkožnem maščevju na telesu, krivci pa so številni. Hormoni, prehrana, življenjski slog in genetika igrajo veliko vlogo, zavedati pa se moramo tudi, da se proti celulitu borijo tudi vitke ženske.

Da bi še pred pomladjo in poletjem učvrstile kožo telesa - za še bolj samozavesten skok v oblačila s kratkimi rokavi - smo v nadaljevanju pripravili 5 napotkov, kako se čim bolj optimalno znebiti nadležnih maščobnih blazinic v koži ...

Suho ščetkanje

Suho ščetkanje spodbuja limfni sistem, poveča prekrvavitev in odstrani odmrle kožne celice, kar pospeši izločanje strupov iz telesa in uravnava hormone. Po suhem ščetkanju bo vaša koža sijala od zdravja. Vedno ščetkajte zares suho kožo, pomembno pa je tudi, da ščetkate v smeri proti srcu. Začnite pri stopalih in z nežnimi krožnimi gibi nadaljujte vse do ramen.

Kavni piling

Iz kavne vsedline, sladkorja in olivnega olja pripravite piling, s katerim nato s krožnimi gibi (kot pri suhem ščetkanju) zmasirate celotno telo. Tudi kavni piling spodbuja limfni sistem, poveča prekrvavitev in odstrani odmrle kožne celice, kofein v kavi pa ima tudi učvrstitveni učinek.

Napitek iz limone in kajenskega popra

Za toplo vodo z limono, ki uspešno razstruplja telo, ste najbrž že slišale. V kolikor napitku dodamo še kajenski poper, ki je naravni kurilec maščob, bomo učinek tega magičnega napitka še povečale. Takšno pijačo lahko pijemo kar 3-krat dnevno!

Razstrupljevalna kopel

Če kopeli dodamo pravilne sestavine, ta ne bo le sproščujoča, ampak bomo z njeno pomočjo tudi razstrupile kožo telesa. V kolikor kopeli dodamo 2 skodelici grenke soli (magnezijev sulfat) in skodelico sode bikarbone, bo ta delovala antistresno, protivnetno in razstrupljevalno.

Nega z mlekom za telo z učvrščevalnim ali razstrupljevalnim učinkom

Afroditino mleko za telo Firming Therapy kot sinergija izjemnih rastlinskih izvlečkov amazonskega deževnega gozda izboljša elastičnost in tonus kože, spodbuja nastajanje kolagena in pospešitev mikrocirkulacije v koži. Rezultat je čvrsta in nahranjena koža z okrepljeno zaščitno funkcijo. Učvrstitvena terapija je še posebej priporočljiva v času hujšanja in pri anti-celulitnih negah.

Afroditino mleko za telo Detox Therapy kot hitro vpijajoča formula s kompleksom petih eteričnih olj z detox učinkom in 100% naravno hialuronsko kislino izboljša presnovo kože, elastičnost in čvrstost. Izjemna prečiščevalna terapija zagotavlja hidratacijo tudi v globljih plasteh kože ter je primerna za vse vrste kože.

V. J.

Foto: Afrodita, Shopify

shopify.jpgSuho ščetkanjeafrodita.jpgAfroditina linija 100% SPA